Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Tvt

Domyślnie Tvt

Dawno temu jak jeszcze cyfrę miałem..

Völkchlor

Domyślnie

Mnie się podoba. Klimat jak z Jagodowych Nocy, kupuję w całości.
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

w sferze artystycznej uwazam, ze szkoda iść w stronę monochromatyczności, czy to zamierzenie czy przypadkowo.
    Fotografia zmierzchowa mz powinna wlasnie podkreślac rózne barwy swiateł.
    No ale kazdy widzi inaczej...

W sferze technicznej zaś, zdecydowanie za dużo cieni oraz za mało wyostrzenia.
    Połączenie obu sfer, plus workflow plus szczegóły warstwy ze zmianą balansu bieli

Zwróc uwagę, ze twoj obrazek otwiera sie z nieokreślonym profilem (untagged rgb)

I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

nie robilem nic z tym zdjeciem w kwestii kolorów, jest tylko rozjaśniane jeszcze jako raw. nic więcej w kwestii kolorów nie robilem - balans bieli ustawiałem na miejscu, poprawilem lekko kontrast.

no i nie przepadam za taką mocną obróbką

a otwiera się z nieokreślonym profilem bo zapisałem do sieci wycinając w pień wszelkie info
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 20-01-2011 o 18:35
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    nie robilem nic z tym zdjeciem w kwestii kolorów, jest tylko rozjaśniane jeszcze jako raw. nic więcej w kwestii kolorów nie robilem - balans bieli ustawiałem na miejscu, poprawilem lekko kontrast.
    Ależ ja nie twierdzę, ze cokolwiek z tym zdjeciem robiłes - wręcz przeciwnie
    Ja tylko ci tylko pokazuję pewną (mz bardziej atrakcyjną ) możliwośc wykorzystania potencjalnego potencjału tego zdjecia
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

to specjalnie dla ciebie podkleję wersję z innym wb i trochę bardziej kolorową, tylko tu trochę jest odbić w szybach, pomieszczenie do obserwacji było specjalnie wyciemnione, ale bezsensownie leciały w suficie jakies małe swiatełka

ja wolę swoją wersję błękitną - taka odrealniona jest.. ale twoja wersja też ma swój urok

Völkchlor

Domyślnie

No i ten drugi WB jest znacznie lepszy.Na pierwszym jest za niebiesko.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Mi również bardziej podchodzi ten 2 kadr. Troszkę za dużo tego błękitu na 1. Ale kadrowo i tematycznie to jest super.

Domyślnie

Chyba już 8 raz oglądam to zdjęcie i niebieskie bardziej mi się podoba. jest wyciszone i absolutnie nie jest krzycząco jaskrawe. Na pewno ma w sobie to coś. Wszak w przyrodzie o pewnej porze mamy światło ciepłe lub zimne. Dlaczego tego nie pokazać? Nawet wielcy fotograficy pokazują zdjęcia w jednej tonacji. Nie obieram tego jako zafarb ale jako świadome poszukiwanie czegoś nowego, unikanie rutyny. RUTYNA ZABIJA KAŻDĄ SZTUKĘ!
    Pastwisko, ja osobiście dałbym trochę mnie niebieskiego, tak żeby było (+ _ ) delikane ale widoczne. Pozdrawiam.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

2 lepszy a myślałeś o B&W ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów