Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Wolny jak ptak

Domyślnie Wolny jak ptak

Może znawca ornitolog oświeci mnie co to za ptak? Zdjęcia zrobiłem w Bormio. Zapraszam.

1.

2.

Domyślnie

Orłosęp
    out of the body
    OM10+S28-70

Domyślnie

O kurde. Gatun świetny, sam bym go chciał na zdjęciach. Raz go tylko widziałem na kaukazie. To jeden z moich ulubionych ptaków - majestatyczny i cholernie fotogeniczny.
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

Dziękuję za podpowiedź. Szczerze powiedziawszy jak zobaczyłem odp. U-CUT'a to sądziłem, że to żarcik. Ale wklepałem w szukajkę i BINGO. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Ptaszysko robiło wieeelkie wrażenie. Szkoda, że nie miałem dłuższego tele ale nawet taki zestaw na nartach już spoooro waży.

Domyślnie

Powiem Ci jeszcze tylko że z samej obserwacji możesz być bardzo zadowolony, bo z polskich ornitologów niewielu miało okazję oglądać tego ptaka.
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

Czyli zdjęcia z d..y? No nic nie pojechałem tam fotografować Orłosępów tylko na nartach gnać. Choć nr 2 lubię bardzo. Dzięki za odwiedziny i nową wiedzę ornitologiczną. Orłosęp zostanie najcenniejszym moim dziko poznanym zwierzem. Pozdrawiam.

Domyślnie

1 odpada, nie wiadomo na czym się skupić. 2 podoba mi się, a podobałaby jeszcze bardziej gdyby orłosęp był lepiej skadrowany (większy)

Domyślnie

2 jest dobra, troche tylko brakuje lewej strony i jak dlamnie mogloby byc wlasnie troche szerzej
    kadrowac nie ma co, bo nie bedzie tematu

Domyślnie

Dwójka nie jest zła, jedynkę dałbym w kwadracie z obciętą prawą stroną. Generalnie kadry robią jednak wrażenie i nie powiem, że nie zazdroszczę ujęć.
    SLT-A57 | Σ 8-16mm F4,5-5,6 DC HSM | S DT 18-135mm F3,5-5,6 SAM | T 200-400 F5,6 LD IF
    Pentacon 29mm F2,8 Electric MC | Pallas 135mm F2,8 Magenta AM
    YN-460-II | ThinkTank Speed Demon

Uprawnienia umieszczania postów