Witam. Jaki obiektyw polecacie do fotek ślubnych cena mała bo tylko do 2500zl. DObrze by było jak by ten obiektyw tez robił fotki reporterskie i sportowe
Szukaj
Witam. Jaki obiektyw polecacie do fotek ślubnych cena mała bo tylko do 2500zl. DObrze by było jak by ten obiektyw tez robił fotki reporterskie i sportowe
Moim zdaniem najlepsze sa jasne stalki typu 50mm 1,8 lub 20mm 2,8 itp.
W niektorych nawet stalka nie pomoze bo jest to niestety zalezne od oswietlenia w kosciele
Oprocz wiekszego ISO lampa tez bywa pomocna
Temat wielokrotnie walkowany, lepiej poszperaj w wyszukiwarce - POLECAM.
Ostatnio edytowane przez qczman ; 14-01-2007 o 16:22
szukalbym uzywanych n 28-70 ze stalym swiatlem 2.8, choc niestety w cenie do 2.5kpln to chyba nie mozliwe. jesli udaloby ci sie jeszcze troche dolozyc, mialbys obiektyw jak znalazl. nawet dluzsze czasy (koscielne ciemnosci) wychodza na nim calkiem calkiem, bo obiektyw ma swoja mase i wraz z body tworza bardzo stabilny zestaw. obiektyw wyposazony w afs, czyli szybkosc odpowiednia i do slubow i do reporterki i do sportu. osobiscie polecam i to bardzo.
tak, napisalem n (domyslnie nikkor). co do tamrona 28-70 nie chcialbym sie wypowiadac, bo nigdy go nie mialem, choc na podstawie lektury forum, bylbym z tym obiektywem bardzo ostrozny, to jeden z (nie)licznych obiektywow, ktore zbieraly bardzo skrajne opinie tj. od euforii i zachwytu do totalnego zalamania i rozczarowania jakoscia zarowno budowy, jak i efektow optycznych. w pozniejszej fazie ich produkcji czesto bywalo tak, ze trzeba bylo przetestowac po 5-6 egzemplarzy, z ktorych 1 wart byl uwagi. ja uwazam, ze dobry obiektyw (czytaj np. nikkor 28-70) to prawie inwestycja, oczywiscie kupujesz go za jakis konkretny kesz, ale mozesz tez liczyc na spore pieniadze przy odsprzedazy, wiec chyba warto sie nim zainteresowac.
a co sadzicie o np. TAMRON 17-50 f/2,8
P.S ten TAMRON 17-50 f/2,8 nada się do robienia zdjec np. jakiś politykow, koncertowe fotki ze sceny czyli bliska odleglosc z artystami. Czy lepiej uzyć jakies stalki 85mm??
zobacz moze tu http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=7467, w przypadku stalek musisz pamietac, ze zooma masz we wlasnych nogach, a nie zawsze uda sie dobrze ustawic, za to w wiekszosci wypadkow jakosc stalek bije zoomy na glowe
to jaki obbiektyw polecacie do slubów?? Co jest w tym TAMRON 17-50 f/2,8 nie tak? Ja na obiektywach nie znam się więc prosze was o pomoc. DOpiero zaczynam fotografię mam Aparat Nikon D70s i lampe SB-600
P.S jaki dobry jest obiektyw do robienia zdjęc politykow z kilku metrow, fotek koncertowych z bliskiej odleglosci bo będe mial mozliwosc wchodzić na scene
przyszla mi do glowy jeszcze jedna mysl, zainteresuj sie nikonem 18-200 z vr. zakres ogniskowych duzy, silnik afs, jasnosc troche nie ta, ale z bliskiej odleglosci bedziesz mogl dopalic lampa, pozniej w zaleznosci od potrzeb bedziesz mogl go wymienic na nieco bardziej konkretne ogniskowe.
Skontaktuj się z nami