nie jest zle, ale troche futro na grzbiecie przejarane za to oko od dolu niedoswietlone.
Szukaj
nie jest zle, ale troche futro na grzbiecie przejarane za to oko od dolu niedoswietlone.
Początek dobry, w końcu jakieś życie na łące.
Wypominanie niedoświetlonego oka to już czepialstwo. I nie ma tu jakieś strasznej ciemnicy w partiach oka by to wypominać. Natomiast grzbietu już można się przyczepić![]()
To nie czepialstwo tylko podkreslenie braku panowania nad ekspozycja
Ale pewnie bedzie lepiej tak: nosz cudo normalnie!![]()
nie, oceniam Twoje zdjecie, tak jak Ty swego czasu oceniales moje. i nie oczekuje zadnych popraw bo to Twoje prace a ja moge je oceniac jak chce. widze ze cos sie jednak poprawilo w ocenianiu, nie jest juz tak hardcorowo, poziom jakosciowy zdjec spadl i teraz wystarczy wrzucic cokolwiek, nawet nieostra muche w minimalnej glebi (akurat to nie przytyk do Ciebie) zeby ludzie pisali ze fajnea moze ultra techniczne foty sie po prostu przejadly i nic nowego nie wnosza do tematu?
w sumie niezly trend imho.
Oczywiscie.
Ostatni wers wpisu Twojego troche tylko mnie zirytowal.
Ale gdzie poprawilo, tu na nikoniarzach, czy na pasji?
Nie wiem co i czy sie przejadlo, ja mam caly czas tak samo tyle, ze poczatek tego sezonu to dla mnie czas kiedy moge sobie cos potestowac.
pozdro
pozdro
niepotrzebnie, emotikona byla i takie tam. kazdy broni swoich prac i jest to normalne, zwykle jednak zauwaza sie bledy innych a nie podobne swoje, wiele razy nad tym sie dyskusje toczyly. nikt nie jest perfekcyjny i kazdemu zdarzaja sie wpadki, pytanie tylko czy pokazywac je ludziom skoro wczesniej pokazywalo sie duuuzo lepsze prace, sam mam ten dylematrzeczone zdjecie imho jest ponizej poziomu jaki prezentujesz, dlatego napisalem co mysle, jakies wyblakle, z miejscami ktore przydaloby sie przyslonic bo sa nierownomiernie naswietlone, tu cos za duzo, tam cos za malo
sam jeszcze sezonu nie otworzylem, wiec pewnie na poczatek tez bede robil gnioty, wiec nie ma sie co przejmowac
na nikoniarzach raczej sie ocenia typu podoba sie-nie podoba sie. wbrew pozorom czytam makroPasje i czasem smieszne tam wpisy sie pojawiaja, ale tendencja do 'wybaczania bledow' jakby sie nieco poprawila i widac ze nie sa juz niektore prace tak jechane przez recenzentow jak jeszcze pol roku temu, jakby sie troche uspokoilo. jednakze teraz tendencja skreca w druga strone, zdjecia zwyczajnie nieciekawe albo niedopracowane technicznie (np zle zestackowane i to bynajmniej nie w poteznych skalach) sa oceniane w superlatywach, troche mnie to dziwi, no ale widocznie klimat zelzalalbo moze po prostu zdjec 'najwybitniejszych fotografow z MP' nie wypada krytykowac
a ja ide w tym roku w innym kierunku, no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
pozdro
pozdro[/QUOTE]
Ostatnio edytowane przez nyny1 ; 26-04-2014 o 10:24
254 mi się bardziej podoba. Tutaj takie kadrowanie mi pasuje, chociaż można by było marudzić nad uciętą roślinką
Skontaktuj się z nami