Close

Strona 21 z 31 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 306

Domyślnie

Witam,

129. bdb światło, fajny detal i kolory, czego chcieć więcej
    126. daje do myślenia, pomijając dobre światło, kolory to ten kadr mocno nietypowy, dużo dołu, a jednak nie przeszkadza w odbiorze....
    Pozdrawiam
    Adamson

Domyślnie

Thx

131.

132.

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Domyślnie

Jedziemy dalej:

133.

134.

pozdro

www.michalak24.pl

Domyślnie

Fantastyczne wszystkie, ale za kompozycję wyróżniłbym 131.
    Nikony D5100 i D5500, Nikkory 18-105, 55-300, 35/f1.8G, Samyang 8, lampa Speedlight 910.

Domyślnie

Dzieki

135.

136.

pozdro

www.michalak24.pl

Domyślnie

Ja jakoś lubię odwiedzać ten dział makro żeby mi gałki oczne troszkę bardziej powychodziły z oczodołów. Ale jak wchodzę w Twoją galerię to od razu żałuję... ;(

Te prace są zbyt świetne żeby je wrzucać w takich ilościach. Jakoś jak tu zaglądam to aż ciężko mi wyjść nie zostawiając ani pół komentarza. Kolorystyka, kompozycja, moment... Eh.. A jak się popatrzy na ilość tak dopracowanych fotek jak u Ciebie - to wygląda jakby każdy mógł sobie takich pstryków kilka machnąć - na dzień dobry..

Uciekam i szybko nie wrócę.. Po obejrzeniu kolejnych fotek z Twojej galerii mam oczy jak na numerku 136.. Jak wyleczę to może zajrzę z kąta (przed oczy dla pewności powklejam filtry ND200 żeby mi ich nie powypalało)

Wielki szacun! Pozdro!
    ---------
    Pozdarwiam,
    kolekcjoner słoików

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nyny1 Zobacz posta
    Generalnie staram sie nie stackowac. Ale jak zachodzi taka potrzeba i sa ku temu warunki to nie stronie.

Oj roznymi trza by w exify zagladac i popatrzec po ogniskowych.
    Jak 150mm znaczy sie Sigma 150, jak 105mm znaczy sie nikkor 105vr, moze sie pojawic tez 85 i 90 jak kiedys bawilem sie nikkorem 85vr i tamronem 90.
    Jak w exifie nie ma info o mm i przyslonie znaczy sie ktorys ze starych moich manuali byl w uzyciu.

pozdro
    A zakładasz jakoś ten obiektyw odwrotnie bądźczy zakładasz coś dodatkowego na obiektyw ? Bo ja mam 18-105 vr i nie mogę takiego efektu uzyskać....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meshsmoth Zobacz posta
    A zakładasz jakoś ten obiektyw odwrotnie bądźczy zakładasz coś dodatkowego na obiektyw ? Bo ja mam 18-105 vr i nie mogę takiego efektu uzyskać....
    To akurat nie dziwne. Kolega pisząc 105vr ma na myśli obiektyw stałoogniskowy makro. 18-105 ma zupełnie inną skalę odwzorowania.
    Pozdrawiam, Karol.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kakersik Zobacz posta
    To akurat nie dziwne. Kolega pisząc 105vr ma na myśli obiektyw stałoogniskowy makro. 18-105 ma zupełnie inną skalę odwzorowania.
    Dokladnie, chodzilo mi o N105/f2.8 VR Micro - staloogniskowy, z odwzorowaniem 1:1.
    Do niego zapinam nierzadko konwertery Raynoxa czy pierscienie posrednie Kenko.

@boeing: ciesze, ze sie zdjecia podobaja i dzieki za odwiedziny w watku

I zeby nie bylo to dwa zdjecia zapodam

137.

138.

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny1 ; 29-07-2013 o 16:20

www.michalak24.pl

Domyślnie

139.

140.

pozdro

www.michalak24.pl

Strona 21 z 31 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów