Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Bogata

Domyślnie

tak wiele , za tak niewiele
    wystarczy tylko zainwestować w odpowiedni karmnik
    dla mnie również 1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wld Zobacz posta
    no to teraz proszę robić następne wg wzorca 1-ki
    Tak jest.Może byc i dwójka,ale z ładniejszym policzkiem...
    no to teraz nas zasypiesz pierzem...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Oba zdjęcia bardzo fajne, w moim odczuciu jedynka fajniejsza.

A mój karmnik pusty pomimo, że od października coś tam wkładamy Dookoła chyba spora konkurencja. Kurcze, wszyscy wzięli się za fotografowanie ptaków??
    ...N...i...k...o...n... ale już niedługo (-> Olympus)

Domyślnie

Oba miłe dla oka

Domyślnie

za poprzednikami - głosuję na 1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patrykf Zobacz posta
    Jakim szkiełkiem?
    Sigma 120-400. a zamiast filtra UV fotografowałem przez szybę

ZBYSIOR co do portfela to chyba masz rację, wczoraj wieczorem nasypałem jakieś 20 dkg słonecznika i dzisiaj po przyjeżdzie z pracy okazało się że nie zostało ani jedno ziarnko. Ale dzisiaj dotarła już paczka z 20 kg mieszanki różnych nasion także nie martwię się. Dzięki za rady jak zwabić inne gatunki, na pewno z nich skorzystam.

Domyślnie

Coś wiem na ten temat, 50kg miesięcznie słonecznika łuskanego, do tego słonina, jak zimno to dwa bochenki chleba dla gawronów, jakiś masmiks, jabłka no i choinki na tło.
    Wszystko świeże kupowane specjalnie dla ptaków, spokojnie mógłbym im podjadać.
    Tej zimy mam wielkie stado sierpówek, przylatują trzy razy dziennie i wtedy dwóch karmników nie widać tylko sierpówki, no i gawrony, których w tamtym roku nie dokarmiałem.
    Chyba skończę jak Wioletta Willas.
    Mieszanki i słonecznik nie łuskany próbowałem, ale strasznie przebierają i śmiecą.

W nagrodę muszę płukać z kupek auta przed wyjazdem, kupiłem taką litrową psikawkę ogrodniczą z pompką.

Ale za to jakie widoki, czasem siedzimy z Żoną przy oknach i oglądamy, co te ptice wyprawiają.
    Nie żal.
    Pozdrawiam Zbyszek
    D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

Widzę że będę musiał wprowadzić jakiś regulamin żeby ich nie rozbisurmanić
    Mam nadzieję że u mnie będzie trochę inaczej, mieszkam na totalnym zadupiu, nie jak ty w dużym mieście.
    Z tarasu gdzie mam karmik naokoło widać bezkresne lasy i łąki. Ptaki tutaj są o wiele ostrożniejsze.

Domyślnie

Może i ostrożniejsze, ale za rok nie jednemu może kopara opaść, jeśli chodzi o gatunki.
    U mnie szybciej poszło, bo już ptaki były dokarmiane, jak się sprowadziłem to większość przeniosła się do mnie.
    W mieście mieszkam, ale do domu gruntową drogą dojeżdżam, więc klimaty są a i od sąsiadów trochę odległości mnie dzieli, takie działki są wkoło mnie , że domu niema jak postawić i nikt się nie pcha.
    Pozdrawiam Zbyszek
    D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

Dzisiaj zawitały Sójki. Wrąbały chyba 1/2 kg karmy

3.

Do szczęścia brak tylko światła.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów