wiec przyglądam się pod kątem Tamraca i pewnie go zamówię. dzięki za pomoc avatarr. właśnie o taką torbę mi chodziło nie głęboką, a do tego pojemną no i to nieszczęsne 70-200..
Szukaj
cześć, zastanawiam się nad LowePro 550 czytam że mieścicie tam mniej więcej co potrzebuję,
chciał bym tam załadować
D700+Grip+24-70
D700+Grup+70-200
35mm, 50mm 1.8
16mm zenitar
3xSB900 (bez futerałów)
zależy mi na tym żeby oba aparaty były z podpiętymi szkłami- wygoda i jakoś nie lubię zmieniać obiektywów na szybko bo mi lecą z rąk![]()
Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności
tego sie obawiałemto w co to zmieszczę?
Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności
Cały wymieniony przez Kolegę sprzęt pomieści Hama Defender 220. To bardzo dobre, "pancerne" opakowanie. Jedyną wadą jest -obciążająca kręgosłup -waga takiej torby wraz ze sprzętem . Z tego właśnie powodu służy mi tylko jako magazyn domowy. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad jej sprzedażą. Polecam.
Hama jest cięzka jak 7 nieszczęść. Patrz na produkty 3 firm. Tamrac, Lowepro i KATA. Na stronach firmowych widać co się do jakiej da włożyć.
Większy problem jest gdy się lubi mieć szkła podpięte do body. A ja tak lubię i to na nieszczęście z 70-200VR. W tym momencie nawet do dużej torby miesci się już niewiele i ... chyba przejdę na plecak, choć wcale nie potrzebuję go w teren.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Kupiłem Tamraca pro 12.
jak pisałem wcześniej, mieszczę w nim d700+grip z 50 1,4 założoną na nim, po przeciwnej stronie d300+ grip z 17-50 tamronem, obok 70-200 2,8 tamron nie podpięty, poza tym w torbie jest 8mm fish, 35, 4 lampy błyskowe gary-fong i szczerze to jeżeli chcesz mieć w tej torbie np na body obiektyw 70-200 to na 2 body nie założysz nic. i jak koledzy pisali wcześniej, plecy odpadająa torby szukaj lecz takiej ładowanej od góry.
Skontaktuj się z nami