Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Domyślnie Torba na dwa body

Witam.
    Wiem, ze zapewne temat ten by walkowany 100 razy, ale zapytam ponownie. Potrzebuje torby, ktora pomiesci mi 2 body d700 i d200 oraz troche sloikow: 50,85 i 24-70 i blyskotke.
    Prosilbym o pomoc bo kompletnie nie mam pojecia co wybrac...co pomiesci moj sprzet i przedewszystkim co go zabezpieczy.
    Z gory dziekuje

Domyślnie

lowepro reporter - w D400 sie nie zmiescisz, ale juz D550 powinna byc ok

Domyślnie

Tak jak napisałe Slon - Lowepro D550
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

i jest to jeden jedyny mozliwy wybor? Nie ma nic innego godnego uwagi?

Domyślnie

Ja w Lowepro reporter D300 zmieściłem raz 2 body D700, SB800 i 4 szkła z których największe to było N24-70. Ale to było tylko raz i więcej już chyba tego nie zrobię, bo bałem się że jak otworze torbę to wszystko wyskoczy jak kredki z piórnika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TakingMyTime Zobacz posta
    i jest to jeden jedyny mozliwy wybor? Nie ma nic innego godnego uwagi?
    Proponuje ci ją gdyż mam takową i wiem co się w niej mieści.
    Jeżeli to ci nie odpowiada to może ktoś inny coś poleci i najlepiej taką z której korzysta lub korzystał bo wtedy to będzie pewne.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

A ja tam proponuję HAMA DEFENDER 180 albo większy. Cena mniejsza niż lowepro ale to pancerniak... Bardzo pojemna i wytrzymała. Używałem i używałbym gdybym nie musiał sprzedać z powodów zdrowotnych (długa historia, której nie jest powodem Hamcia)

Domyślnie

Ten sprzęt zmieścisz też w Crumplera Sevenfifty Daily.
    FOTOGRAFIA

Domyślnie

mam zarówno Lowepro Nova 5 jak i Tamrac pro 12

W Novej upcham d700+35/1.8, d700+85/1.4 (oba korpusy pionowo) + 180/2.8 pion, 50/1.4, zenitar 16mm, nikkor 24-70/2.8, 2 lampki w kieszeni przedniej.... (szkła luzem bez osłon)
    da się, ale komfortu przy pakowaniu i użytkowaniu nie ma...

Natomiast w Tamracu - układ jest podobny, ale w komorze zmieści się dodatkowo lampa SB-900 i jest dużo swobodniej przy wyjmowaniu - korpusy leżą w poziomie naprzeciw

Odnośnie hamy, miałem model największy 220, ale wielkie to bydle jest i nawet pusta torba jest dość ciężka, czego nie mogę powiedzieć o tamracu..., poza tym system otwierania torby w hamie kompletnie nie przyjął się u mnie

Domyślnie

Podpieram Tamraca Pro 12. Mam go od kilku lat, a przedtem jego poprzednika 612. To jest bardzo wygodna torba jesli chodzi o wyjmowanie aparatów, bo siedzą w pozycji poziomej. Cena nie zapiera dechu w piersiach. Do tego ochrona na wysokim poziomie, bo każda rzecz ma swoją przegródkę; nie da się tego powiedzieć o Lowepro Nova 5. W tej ostatniej bez dodatkowych przegródek sprzęt lubi się obijać o siebie. Jedyna wada w przypadku Tamraków to ich stosunkowo mała trwałość. Zdążyłem już starszego Tamraca popruć (po 9-ciu latach używania), a w innym (Pro złamałem klamrę od pokrywy.
    Dobra była też, już nieprodukowana, Tenba 675, a z nowych produktów Lowepro Magnum 400 AW (http://www.lowepro.com.pl/Products/S...um_400_AW.aspx), ale ta ostatnia jest ze dwa razy droższa od Tamraca.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów