Mam w domu uszkodzony GPS, kupiłem nowy, nie pamiętam jakie zostały mi kabelki. Jestem w pracy, w domu bedę około 18-tej i sprawde. Jak się cos uchowało to kogoś sie wylosuje i podeśle![]()
Szukaj
Mam w domu uszkodzony GPS, kupiłem nowy, nie pamiętam jakie zostały mi kabelki. Jestem w pracy, w domu bedę około 18-tej i sprawde. Jak się cos uchowało to kogoś sie wylosuje i podeśle![]()
D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6
Odezwij się jak go znajdziesz.
Ja z ciekawości podpialem ten moduł do komputera (w końcu to micro-usb) i zasilanie jest ok, ale niestety wykrywa go jako "nieznane urzadzenie". Wygląda na to, że te Genesisy i inne tego typu zamienniki działają jednorazowo pierwszego uszkodzenia kabla - bo dokupić się nie da, prędzej coś w domu zmajstrować (gdzieś na zagranicznym forum ktoś pisał, że przerobił dwa kable i mu coś wyszło).
Ostatnio edytowane przez Desmond ; 22-06-2013 o 13:15 Powód: Poprawka
No i jak poszukiwania kabelka?
tez wlasnie cche kupic odbiornik gps ale zastanawiam sie nad gp-1
Też mam Genesisa i jestem bardzo zadowolony.
Czy ktoś może kombinował już z dorobieniem kabelka lub przerobieniem wtyczki na kątową ?
Czarny pasek na żółto haftowany
Udało mnie się zgiąć wtyczkę i rozdzielić styki od obudowy.
Kupiłem kropelkę i zamocowałem na stałe. Na razie działa.
Za narzędzia posłużyły mnie w terenie klucze od mieszkania.
Dobra wiadomość - da się kupić sam kabelek![]()
Czarny pasek na żółto haftowany
Jak piszecie opinie o tym urządzeniu GPS Genesis są dobre. Czy ktoś z Was sprawdzał przy okazji stosowania tego GPS-a jaki wpływ ma on na zużycie akumulatora w aparacie. O ile zdjęć mniej zrobimy, lub na ile godzin pracy aparatu starcza aku przy zastosowaniu tego GPS-a. W/g uzyskanych informacji zużywa on w okresie 12 godz. ok 1/3 pojemności akumulatora. Jak to ma się w praktyce.
Pozdrawiam Wist
Je baterie ale bez przesady. Warto pamiętać, aby na obudowie wyłączyć go, gdy nie jest potrzebny.
Skontaktuj się z nami