Zgadzam się z PABLOOK w 100%. Mogę dodać, że środek sam w sobie bardzo mi się podoba.
Szukaj
Zgadzam się z PABLOOK w 100%. Mogę dodać, że środek sam w sobie bardzo mi się podoba.
Waldo 2008
D700+D300+MB-D10 N28-70/2,8 N70-200/2,8VR N200-500/5,6VR S150/2,8 Macro TC-20E III SB910 i nogi.
Fajny zestaw, ale obrobke trzeba jeszcze pocwiczyc.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa. Faktycznie, może się wydawać, że zdjęcia do siebie nie bardzo pasują. Ale nie robiłem ich z myślą o rasowym tryptyku. Ot tak sobie sięgnąłem po zdjęcia z szuflady. Nieciekawe za pierwszym razem, teraz postanowiłem coś z nimi zrobić. Pojedynczo mało porywające, ale jako trzy w jednym mogą stanowić ciekawe zestawienie. Co do obróbki, są gusta i guściki. Aby zrobić piękną jesień, trzeba mieć słońce, świeżo spadłe żółte liście, które jeszcze są miękkie. Niestety podeschłe, zlane deszczami są mało kolorowe, zbyt rdzawe. Więc trzeba je troche podrasować filtrami i saturacją. Co do ostrości... Wiem, że niektórzy nie lubią przeotrzania, może trochę je przeostrzyłem. Ale ciężko zrobić dobrą obróbkę kawałka lasu i ustawić ostrość. Jedni lubią widzieć wyraźnie każdy liść, innych to razi. Ja jestem zwolennikiem ostrości i tak robiłem.
W każdym razie cieszę się, że tak ciepło to przyjęliście.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Ogólnie sympatycznie wyszło.Troszkę przeostrzyłeś i wlazł ci niebieski w górne partie drzew,a na lewym po calości.To łatwo poprawić.Oczywiście można różnie to składać,jak już Paweł wspomniał,ale dla mnie może zostać jak jest.
Pozdrawiam
Andrzej.
"Co do obróbki, są gusta i guściki."
Mam na mysli niebieskie obwodki dokola niemal wszystkich galezi.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Aaaa, tu Was boli. No fakt, są obwódki. Próbowałem je nawet zniwelować w ACR, niestety bez powodzenia. Udawało mi się tylko je jeszcze bardziej zwiększyć. Widać mój obiektyw 16-85 aberruje, chociaż gałązki na tle nieba aberrują chyba na większości szkieł.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Skontaktuj się z nami