Co powiecie o takim tryptyku?
Dwie fotki opublikowałem już w większym formacie.
Trzecia jest nowa.
Postanowiłem zrobić z nich jesienny tryptyk.
Aha, podbite kolory są jak najbardziej zamierzone.
Szukaj
Co powiecie o takim tryptyku?
Dwie fotki opublikowałem już w większym formacie.
Trzecia jest nowa.
Postanowiłem zrobić z nich jesienny tryptyk.
Aha, podbite kolory są jak najbardziej zamierzone.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Przyjemne. Fajnie się kręci w głowie
Można powalczyć z efektem (chyba) aberracji chromatycznych zwłaszcza w srodkowej fotce (lewa górna)
.
. . . - - - . . .
Bla, bla, bla
Mi pasuje, fajnie się komponują razem.
A mi się kojarzy z takimi fototapetami w starym stylu, kiedyś ludzie to na ścianach kleili
Fotki fajne.
ładny secik
rewelacja![]()
Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau
Fajnie
Pomysł bardzo fajny. Jednak będę miał dwie uwagi.
Pierwsza, to moim zdaniem zbyt mocno wyostrzyłeś te zdjęcia. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie łatwo jest o szczegółowość liści jeszcze przy takich rozmiarach. Ale trochę łagodniejsze ostrzenie wpłynęłoby na bardziej poprawny odbiór.
Druga uwaga tyczy się kompozycji. Jak dla mnie środkowe zdjęcie nie bardzo pasuje do całości. Lewe bardzo fajnie dobrane, drzewa z lewej, mostek zachęcający do "wskoczenia" do środkowego kadru, wszystko gra. Prawe zdjęcie przesunąłbym na środek. Ta droga co prawda lekko zawija w lewą stronę, ale moim zdaniem taka centralna kompozycja w środeczku by się sprawdziła. I teraz brakuje strony prawej. Poszukaj, może masz odwrócony kadr z mostkiem. Myślę, że bardzo fajnie by do tego tryptyku pasował.
Środkowe zdjęcie, skądinąd bardzo przyjemny widoczek, jest kadrowane z innej perspektywy z bardziej widocznym niebem i wodą w kompozycji. Do tryptyku numer dwa idealnie się nada. A po bokach kadry z lewym i prawym brzegiem jeziorka i gra gitara
.
I ciekawa seria powstaje z tego.
Skontaktuj się z nami