Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie prośba o sample z D7000

witam
    czy ktorys z posiadaczy d7k mialby czas i checi aby nagrac/poslac sample z tego body?
    chcialbym go wykorzystac jako dodatkowe zrodlo klipow podczas realizacji slubow. z tego wzgledu potrzebuje sprawdzic jak integruja sie klipy z niego z klipami z panasa hmc151 - pankiem bede krecil w 720 50p a D7k pracuje w 30p - noi moze byc roznie...

fatman poslal mi pare surowych klipow ale krecil je w 1920 a teraz ma body w serwisie...

jesli komus by sie chcialo to bardzo bym prosil o :
    - klipy z duza iloscia ruchu - ruchu i operatora i filmowanych obiektow (np tanczace pary)
    - klipy z plaska GO (mam 50f1.4 i mysle o zakupie 35f1.
    - klipy w slabym swietle - ponoc ladnie sobie radzi na wysokich iso...

kilka slow komentarza odnosnie podanego przezmnie zastosowania - jesli ktorys z kolegow juz tak robi...
    nadmienie ze jestem rozdarty pomiedzy D7k a C60D bo canon ma 720 50p...a to jednak spora roznica...jednak 60D jako aparat ponoc znaczaco odstaje od nikona ale...ja chce nim filmowac...

z gory dzieki za dobe checi...

ps - na mediafire.com po utworzeniu konta mozna ladowac pliki do 250 mega - do ktorych potem ma sie dostep...
    na fileape.com mozna ladowac i 2gb ale niewiem jak potem z dostepem...

pzdr

t

Domyślnie

Sampli nie posiadam, ale jeśli chcesz aparat tylko do filmowania, to bez dwóch zdań bierz Canona!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez watrix Zobacz posta
    Sampli nie posiadam, ale jeśli chcesz aparat tylko do filmowania, to bez dwóch zdań bierz Canona!
    mozesz uzasadnic? dlamnie za C przemawia tylko fps, kolega mowil ze o wiele wiecej manualnych szkiel mozna do niego podpiac - ale nie do konca wiem oco chodzi...
    generalnie z C jest problem bo trzeba kupic komplet szkiel, do N juz kilka mam...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

Jeśli tylko do filmowania to bez dwóch zdań kamera a nie aparat. Za cenę d7000 można kupić super kamerkę HD.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tommii Zobacz posta
    Jeśli tylko do filmowania to bez dwóch zdań kamera a nie aparat. Za cenę d7000 można kupić super kamerkę HD.
    kamere to ja mam i za cene wielokrotnie wieksza niz d7k ale nie zapne do niej 50 1,4 czy fisza...

Domyślnie

kolega zdecydowanie nie wie na czym polega różnica w filmowaniu "kamerą hd" a dslr. rozdzielczość to jedyna cecha wspólna tych urządzeń...
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

To mnie rozbawiłeś Zamiast lustrzanki też sobie możesz kupić małpkę. Pewnie będziesz zadowolony.

@pxl666
    Bierz Canona bo ma większe doświadczenie jeśli chodzi o filmowanie w lustrzankach i to 50p. Porównań szukaj na YT:
    http://www.youtube.com/watch?v=sVpGpHSpcIg

Domyślnie

To mnie rozbawiłeś Zamiast lustrzanki też sobie możesz kupić małpkę. Pewnie będziesz zadowolony.

@pxl666
    Bierz Canona bo ma większe doświadczenie jeśli chodzi o filmowanie w lustrzankach i to 50p. Porównań szukaj na YT:
    nie zrozum mnie zle ale materialy na YT sa co najmniej 2x przerenderowane...wiec jako material porownawczy sie nadaja do ...

dlatego prosze o SUROWE SAMPLE a nie wstawki typu "kup sobie kamere"...jak ktos niema SAMPLI to prosze nie pisac...

Domyślnie

Na tym porównaniu Nikon wypada zdecydowanie lepiej - większy DR. Zresztą wystarczy spojrzeć na porównanie DR nikona i canona na dpreview. W filmach dużo łatwiej o duży rozrzut jasności niż na pojedynczej fotografii, więc mały DR z canona może trochę przeszkadzać.

Domyślnie

pxl666,
    myślę, że najprędzej znajdziesz odpowiedź w temacie o D7000 założonym prze fatmana.
    x100s

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów