teoretycznie to zawsze jest tak jak chcial, autor - w takim razie jaki ma sens jakakolwiek ocena ?
dany styl nie zawiera się w wąziutkim przedziale, mozna go lekko zaznaczyc, a można przewalić na maksa.
Szukaj
teoretycznie to zawsze jest tak jak chcial, autor - w takim razie jaki ma sens jakakolwiek ocena ?
dany styl nie zawiera się w wąziutkim przedziale, mozna go lekko zaznaczyc, a można przewalić na maksa.
Völkchlor
Żadna z tych "poprawnie wykonanych nocnych panoram" nie podoba mi się.
Za to pierwsze(oraz drugie, choć odrobinę mniej) zdjęcie autora tego wątku bardzo mi się podoba. I mogę Cię zapewnić, że autor nie miał na celu wykonania dokumentalnej panoramy miasta, jak to miało miejsce w przytoczonych przez Ciebie pracach, więc są one nieco nieadekwatne :P
A że "z reguły koryguje się lampy i usuwa odblaski w oknach" to chyba znaczy ni mniej ni więcej, tylko że z reguły robi się głupotę. Do głupoty każdy ma prawo, więc do własnych reguł również. Jakby z tego pierwszego zdjęcia usunąć lampy i ich odbicia na wodzie, połowę uroku by straciło. Jedyne, co mnie nieco drażni w tym zdjęciu, to barierka po lewej, wolałbym, aby jej nie było.
Ostatnio edytowane przez BolzZ ; 20-01-2011 o 17:40
No nic nie rozumiesz.Dajesz przykłady normalnych, grzecznych, standardowych zdjęć.A tu miało być komiksowo, jaskrawo, kontrastowo i przerysowanie.Nie półtony tylko czerń i kolor, kontur, plama itd.
A new shit has come to light...
I git. Jak to akademicy mówią, kicz też jest sztuką, sztuką radości. Zatem weselmy się.
Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.
Jeśli styl typu komiks uważasz za kicz, to cóż...O to od początku mi chodziło - nie lubisz, nie krytykuj.
Czyli krytyka ma być tylko pozytywna? Kółko wzajemnej adoracji jak na digartopodobnych? Wtedy admin będzie musiał taki kisiel zamknąć, bo nic się od siebie IMHO nie nauczymy.
Nie mówię, że jestem nieomylny. Napisałem sprowokowany co mi nie gra, co mi przeszkadza w odbiorze, więc może napiszesz co uważasz za plus każdej pracy i zamkniemy odcinek, tylko tak merytorycznie, a nie (skoro tak lubisz cytaty) "2. też jest gitara". Z chęcią docenię coś czego nie widziałem i przyznam się do błędu, z reguły staram się mieć gest.
Poza tym napisałeś: "A nauka tradycyjnej fotografii to osobna sprawa." - jak to rozumieć w kontekście przedstawionych prac?
A któż tak twierdził, że krytyka może być tylko pozytywna? Sam Cię zachęcałem do konkretnych uwag negatywnych.Tylko, że nic takiego nie przedstawiłeś, bo przykładasz nie tę miarkę co trzeba.Jakiej wzajemnej adoracji, ja tylko staram się docenić próby i nikogo niepotrzebnie nie zniechęcać.
Ok, biorę na klatę uwagi, także jeszcze napisz fachowo o zaletach prac, żeby nie miało to obecnej formy uniku. A moja miarka dotyczyła również przerysowanych (komiksowych) wersji, ale z tym do porozumienia nie dojdziemy raczej![]()
Ile chciałem o zaletach już napisałem.
Skontaktuj się z nami