Szukaj
No dobra Panowie...wysypało się nagle tych gripów na allegro...mamy teraz Meike, Phottix i B2H...i który kupić do diaska?) Czy w ogóle one się różnią czymś od siebie, bo na oko to wygladają jakby były to te same gripy produkowane w tej samej fabryce jako noname a później markowane przez dystrybutorów.
Wczoraj przyszedł do mnie ten Photixa - a więc jako, że mam dwa aku to nie przejmowałem się czy działać będzie, czy nie. I działa. Info o stanie zasilania też do korpusu przesyła. Do spustu nie mam zastrzeżeń, trochę odstają kółka - pracują mocno plastikowo - nie wiem jak to opisać. Postawiłem jednak na ten zamiennik a nie na Mekeia bo jak zamawiałem to ten drugi nie był jeszcze dostępny. Teraz widzę, że jest tańszy ale ponoć kółka chodzą odwrotnie - nie wiem jednak czy to prawda. Grip po zamontowaniu świetnie spasowany, żadnych luzów czy innych problemów.
Dziś byłem u jednego ze sprzedawców z Allegro "pomacać" gripa MEIKE i szczerze powiedziawszy, bardzo średnio i bez szału jakość wykonania. Potwierdzam pokrętła chodzą odwrotnie niż w bodyNiestety ale ja czekam na coś o pół półki wyżej.
![]()
D7000 + D5000 + 17-55mm f2.8 + 35mm f1.8 + 70-300mm f4-5.6
A do mnie tak jak już pisałem miał dotrzeć Meik i dotarł. Jak dla mnie jakościowo w pełni akceptowalny, pokrętła działają odwrotnie ale nie do takich rzeczy można się przyzwyczaić. Działa we wszelkich kombinacjach akumulatorów i paluszków. Ja, gdyby ktoś zapytał mnie czy warto kupić to z pewnością bym go polecił.
pozdrawiam
potwierdzam kółka kręcą się na opak, a guma nie jest podobna do tej z body ale ogólnie na plus.... wreszcie da się ten aparat trzymać ... wszystkie poprzednie body miałem na gripie i się człowiek przyzwyczaił
D3100 photo.tmin.pl
Panowie, a o zamiennikach aku coś już wiecie ? Jakieś doświadczenia, spostrzeżenia? Pytałam w wątku "en-el15" ale bez echa. Czyżby nikt nic ...?
dzisiaj pan z Fox Foto dał mi cynk że mają zamówione i za 2-3 dni będą..... czyli coś w temacie rusza..... , ja w gripa zasadziłem sanyo 1900 i na razie działają .... jak padną to ocenię jak długo trzymały
D3100 photo.tmin.pl
do mnie dzis dotarl meike. jedyne spostrzezenie to pokretla, ale gdybym na forum o tym nie przeczytal to nawet nie zwrocilbym na to uwagi. w ogole nie przeszkadzaja. ale mam inny problem. dwa tygodnie temu kupilem nikkora 50 z f1.8 i od 3 dni mam problem na gornym lcd fEE co swiadczy o problemie pierscienia przeslon (tym w body przy mocowaniu). standardowo powinno byc zablokowane n f22 i jest problem, jak ustawiam f2.8 na pierscieniu i w body to foty robi, ale nawet przestawienie nastawiania w menu nic nie daje. spotkal sie ktos z tym?
Skontaktuj się z nami