Close

Strona 24 z 27 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 270

Domyślnie

Ktos gdzieś pisał ze gripy meike zniknely z rynku natomiast natknolem sie na oferte tego http://fotozakupy.pl/battery-grip-i-...o-d7000,14669s lub tu http://www.infoto.pl/grip-battery-pa...on-d7000-1459s opisywany jako alpha digital a oklejony w na zdjeciach logiem meike? Czy to to samo czy jako nowy brand czy może meike zniknol z rynku bo tak trzeba było zrobic ze wzgledu na ilosc reklamacji?
    Ostatnio edytowane przez kolarz ; 17-03-2013 o 11:26
    D7000+18-105+sb910+powerlux ve-400x2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minerek Zobacz posta
    a posiada z Was ktos zamiennik marki Photoolex i moze sie wypowiedziec?

Trzy wpisy wyżej.

Od 4 dni w fazie testowania w zakresie konsumpcji energii...
    D7000 / N 18-105 mm f/3.5-5.6G / N 35mm f/1.8G / SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bluesman Zobacz posta
    Trzy wpisy wyżej.

ahh sory przeoczylem ten post dobra to czekam na wynik Twojego testu bo jesli bedzie ok skusze sie takze. Powied zmi ten pilot to jest zawsze w zestawie? bo na alledrogo widzialem ze sprzedaja takze bez pilotow, czyli wyciagaja? gdzie go wogole zakupiles?
    D750 | N24-70 2.8 ||| D7000 | S17-50 2.8 || <-SPRZEDAM
    "Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" /Ruth Bernhard/

Domyślnie

Kupiłem właśnie tam gdzie znalazłeś. Generalnie sprzedają w wersji z pilotem i bez. Kliknąłem na aukcję z pilotem. Różnica w cenie minimalna a pomyślałem, że choć mam już ML-L3 to dodatkowy się przyda.
    Szczerze mówiąc nawet nie sprawdzałem czy działa.

Co do "wyciągają" czy nie - nie wiem.
    W teście na "optycznych" pisali, że jest w zestawie...

Domyślnie

a powiedz mi jeszcze jaka jak jakosciowo? porownujac do body? masz baterie dodatkowa do tego?bo zastanawiam sie nad zamiennikiem albo oryginalem.. nie wiem na co sie zdecydowac..
    znazlem cos takiego tu ale napis jest szary na baterii a nie czarny jak mam na swojej.. dziwne
    D750 | N24-70 2.8 ||| D7000 | S17-50 2.8 || <-SPRZEDAM
    "Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" /Ruth Bernhard/

Domyślnie

O jakości już pisałem i zdania (na obecną chwilę) nie zmieniam.

Co do baterii, to w gripie jest 6 x AA.
    To rozwiązanie miało być właśnie alternatywą do dodatkowej EN-EL15....

Domyślnie

czy alpha digital to meike?
    D7000+18-105+sb910+powerlux ve-400x2

Domyślnie

Ja tak na świeżo.
    Na ostatnim plenerze zamiennik Aputure nagle się zawiesił i pucha zgłosiła wyczerpanie baterii (żeby nie było to działo się przed spuszczeniem sprzętu na glebę). Wyłączenie i włączenie aparatu rozwiązało problem.
    Z plusów grip najprawdopodobniej uratował mój aparat przed nędznym końcem po spuszczeniu na betonową podłogę podczas sesji, przyjął dzielnie na siebie moc uderzenia i zadziałał jak amortyzator.
    Poza kilkoma głębokimi obtarciami wytrzymał dzielnie wypadek.
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bluesman Zobacz posta
    Trzy wpisy wyżej.

Obserwacje po 10 dniach - w body oryginalna EN-EL15 załadowana na 100%
    w zamienniku Photoolex 6XAA acu również załadowane na full:

Z baterii w body zniknęło 2% - czyli nic.
    Akumulatory nadal full.

Konkluzja - podpięty grip nie wpływa na zużycie energii w ani w baterii aparatu ani w akumulatorów w BP.

Teraz zaczynam testować jak dołączone zasilanie wpływa na ilość wykonanych fotek.

Domyślnie

Z dniem dzisiejszym dołączam się do testów gripa Photoolex P-ND7000 aka. zamiennik MB-D11.

Zestaw ten sam który otrzymał Bluesman, tylko ze trochę drożej bo za 288zł, wrażenia dotykowe też podobne.

Kwestia zasilania:
    Jedna EN-EL15 w gripie - działa.
    Jedna EN-EL15 w body - działa.
    Same AA w gripie - działa.
    EN-EL15 w body i AA w gripie - działa.
    Info o zasilaniu przekazywane do body bez najmniejszego problemu, przełączanie zasilania MB-D11/body działa, testy konsumpcji energii na wyłączonym body - w trakcie.

Pokrętła działają jak te w body, spust migawki ok, AE-L działa, wyłącznik gripa działa, dołączony pilot też działa, w tym że bez gripa tylko na ustawieniu zdalnego wyzwalania, z podpiętym gripem zawsze.
    Joystick - działa, jest dosyć wrażliwy, ALE wydaje mi się że u mnie nie da się go zmusić do działania po skosach, ale tak jak mówię - na razie mi się tylko tak wydaje.

Na koniec pytanie - problemy z gripem zjadającym prąd na wyłączonym aparacie "mają" występować z gripem włączonym czy wyłączonym?
    Ostatnio edytowane przez Makro1993 ; 26-03-2013 o 14:44

Strona 24 z 27 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów