Nie spotkałem się.
Szukaj
Nie spotkałem się.
Pytanie do empirycznych użytkowników.
Dzisiaj zobaczyłem, że w otworze na "bolec" gripa dziurka się znacznie poszerzyła. Będzie prawie pół centymetra.
Przyznam, że trzymałem trochę gripa w pionie z gripem, ale było to tylko raz na jednej, nazwijmy to "sesji".
To normalne u wszystkich, czy tylko mój d7000 ma takie miękkie gacie?
Z moim zaczęły dziać się cyrki.
To co u kolegów - nagła wariacja z przymykaniem na max przesłony + wariacja przy zmianie jakosci zdjecia + chwilowe niedziałanie przycisku MENU...
Przeszło, było to chwilowe. Ale przy kolejnej takiej akcji idzie na reklamacje.
Nie ukrywam że również martwi mnie samorozładowywanie sie aku...
D7000 | N18-105 f/3.5-4.5G ED VR | N80-200 f/4.5-5.6 D | N50 f/1.8D | P80-250 f/3.8 | MB-D11 | Naneu Pro Military ALPHA | ML-L3 | SB-600 | parę drobiazgów i starszych szkiełek.
I jak z tym Newellem? Czy nadal jest problem z przysłoną + rozładowywanie aku w body? Czy ktoś jeszcze używa Newella do D7000 i też ma te problemy? Zastanawiam się nad tym gripem i jestem zdziwiony złymi recenzjami do D7000, bo na forum dosyć chwalono grip Newella jako zamiennik do D300. Będę wdzięczny za informacje także innych użytkowników tego gripa.
Przez kilka ostatnich miesiecy uzywalem gripa Meike z d7k i ostatnio zaczal on sprawiac problemy. Przede wszystkim tak jakby sie rozlaczal gdyz podczas uchwytu za grip zapalala sie i gasla zielona lampka sygnalizacyjna w body apratu. Dzis nagle w korpusie przestaly dzialac przyciski Menu, Play i czasem gdy wlaczyl sie podglac zdjec to przewijaly sie one automatycznie w bardzo szybkim tempie. Po odlaczeniu gripa przez dobra ponad godzine nadal byl ten sam problem, nawet gdy wyjalem i wlozylem baterie. Pozniej problem sie naprawil. Podejrzewam, ze problem stanowil wlasnie grip Meike, ktorego juz nigdy nie podepne. Jutro kupie oryginal Nikona. Szkoda zycia i nerw na podrobki.
Ja swojego Newella oddałem i mam spokój z guzikologią i baterią.
Na razie będzie bez gripa.
Problem z Newellem na razie zażegnany. Cyrków nie ma. Zobaczymy jak długo ;P może przestraszył się groźby reklamacją...
D7000 | N18-105 f/3.5-4.5G ED VR | N80-200 f/4.5-5.6 D | N50 f/1.8D | P80-250 f/3.8 | MB-D11 | Naneu Pro Military ALPHA | ML-L3 | SB-600 | parę drobiazgów i starszych szkiełek.
Czyli obecnie Newell nie ingeruje blokując przysłonę? A jak z zuzywaniem pradu w aku? Czy jest OK?
Byłbym wdzięczny za informację, czy lepiej radzi sobie Newell czy Phottix. Chodzi mi w pierwszej kolejności czy nie wyczerpują nadmiernie baterii w stanie spoczynku, czy nie ma innych istotnych problemów we współpracy z body, a w dalszej kolejności jakość wykonania i zgodność kierunku pracy pokręteł z tymi z body. Byłbym wdzięczny za uwagi osob, ktore już trochę korzystają ze swych gripów, bo wtedy wiadomo czego się po nich spodziewać.
Przeczytaj kolego cały wątek.
Zamienniki to loteria. Jedne działają dobrze, a inne nie.
Ja miałem okazję sprawdzić dwie sztuki Newell'a.
Przy pierwszym wariowalo ustawienie AF, drugi zjadał baterię.
Zwróciłem do sklepu i zbieram na oryginał
Phottixa nie miałem, więc się nie wypowiadam.
Skontaktuj się z nami