Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Kabel USB

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    No nie wiem, w kablach głośnikowych uciekają.
    No uciekają. Bo sygnał tam jest analogowy a nie cyfrowy

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Kabel Nikon UC-E10, kosztuje coś około 50 złotych, z kolei kabel Nikon UC-E4 ok. 120 złotych, więc nie majątek i lepiej kupować taki jak trzeba.
    Hmm... za kawałek kabelka 50 czy 120 zł? To jest majątek. Zdecydowanie bez sensu przepłacać w tym wypadku.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    (...)
    Hmm... za kawałek kabelka 50 czy 120 zł? To jest majątek. Zdecydowanie bez sensu przepłacać w tym wypadku.
    Wcale tak nie uważam, bo kupowanie aparatu za naście kawałków i szkiełek za kilka, a do tego żałować kasy na zakup porządnego kabelka, to chyba jakaś perwersja, nie sądzisz?

Można zakładać trampki do smokingu, ale wygląda to zawsze pociesznie i brak w tym logiki.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Wcale tak nie uważam, bo kupowanie aparatu za naście kawałków i szkiełek za kilka, a do tego żałować kasy na zakup porządnego kabelka, to chyba jakaś perwersja, nie sądzisz?

Można zakładać trampki do smokingu, ale wygląda to zawsze pociesznie i brak w tym logiki.
    a myslisz ze te drozsze kabelki to ze zlota sa czy co?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    a myslisz ze te drozsze kabelki to ze zlota sa czy co?
    Mówiąc prawdę mam to gdzieś z czego są zrobione, bo wyznaję filozofię, że jeśli kupuję Nikona, to akcesoria są od Nikona, jak Sony, to od Sony i żadnej partyzantki nigdy stosować nie zamierzałem.

To kwestia podejścia do tematu.

Wolnoć jednak Tomku w swoim domku, więc ...
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

ale u nas jest taka mentalnosc - d700 plus 24-70 a do tego gowniana karta, gowniane akumulatory, gowniany grip i gowniany kabel. wazne ze na pasku - zreszta niewygodnym w zab - jest napisane FX tak samo jest ze wszystkim..
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    ale u nas jest taka mentalnosc
    A co złego w byciu racjonalnym i oszczędnym?
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

mpwt przeciw byciu racjonalnym i oszczednym nie mam nic. przeciw.. jakby tu ujac zeby nikt sie nie obrazil.. no generalnie jak ktos kupuje kilkuletniego meska za 50 kola a nastepnie probuje do niego kupic opony wielosezonowe po 170zl jakiejs nieznanej nikomu marki to dla mnie jest idiota chyba wybrnalem
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    A co złego w byciu racjonalnym i oszczędnym?
    Może zatem wybrałeś za drogi system, jeśli nie potrafisz mu podołać.

Trzeba mierzyć siły na zamiary.

A rozsądne jest właśnie to, by do drogiego sprzętu nie podłączać byle czego, chyba, że właśnie komuś brakuje rozsądku.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    ale u nas jest taka mentalnosc - d700 plus 24-70 a do tego gowniana karta, gowniane akumulatory, gowniany grip i gowniany kabel. wazne ze na pasku - zreszta niewygodnym w zab - jest napisane FX tak samo jest ze wszystkim..
    Fak, zaraz wpadnę w kompleksy...
    Jutro idę do MM i kupuję "oryginalne" kable USB do każdego urządzeń w domu. Jak mogłem być tak głupi i nieświadomy?! "Oryginalny" kabel USB odmieni moje życie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Fak, zaraz wpadnę w kompleksy...
    Jutro idę do MM i kupuję "oryginalne" kable USB do każdego urządzeń w domu. Jak mogłem być tak głupi i nieświadomy?! "Oryginalny" kabel USB odmieni moje życie!
    oooo tuz to! Nie chcialem byc tak bezposredni, ale zgadzam sie z tym sarkazmem

Tu akurat jest tak, że chociaż przesyła się zera i jedynki, to ważna jest przepływność, bo kiedy owych zer i jedynek robi się dość dużo, np. w przesyle natywnego HD w standardzie 1080p/60, to już wtedy jest znacznie lepiej, żeby kabelek spełniał określone normy, bo to jak to mówią może być dość różnie.
    To juz bedzie OT, ale pamietaj o tym, ze wspominalem zeby nie kupowac kompletnych zlomow ktore juz w sklepie wygladaja na badziew....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów