nie chce fotografa strasznie sie upiera zebym ja robił a budżet mysle ze 1000 moge dac
Szukaj
nie chce fotografa strasznie sie upiera zebym ja robił a budżet mysle ze 1000 moge dac
W tej cenie to tylko Nissin Di866 Pro, Metz 48 i 50 oraz Sb-600.
A co do zdjęć ślubnych..... to nie jest takie łatwe jak Ci się wydaje. Mimo wszystko powodzenia![]()
Nikon FX
Swoją drogą to o lampach jest osobny dział pełen tematów i odpowiedzi mniej lub bardziej sensownych. Nie dziwię się, że nie znalazłeś nic na temat lamp skoro szukałeś w dziale o amatorskich korpusach![]()
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Ja miałem podobną sytuację. Kumpel po prostu nie chcial żadnego fotografa bo nie mial kasy, no wiec poszedłem mu zrobić cokolwiek z tego mialo wtedy wyjść. Wyszło tak sobie- bałem sie wysokich ISO i dawałem za długi czas, ale dało się z tego złożyc nawet niezły materiał, z tym, że zanim poszedłem sporo poćwiczyłem i poczytałem. Potem był slub koleżanki żony, gdzie fociłem jako gość, potem ślub kuzynki mojej żony, w końcu pierwszy za kaskę no i się ruszyło. Do teraz zestaw to Nikon D5000 + 18-105 i SB600. Wnet wymiana na D300 prawdopodobnie i jasne szkła.
Moja porada co do tego sprzętu (nie wiem jakie masz szkiełko ale by się przydało chociaż coś ze stałym światłem 2,Ustaw w kościele pełną dziurę, czas ok 1/80 i kręć ISO aż będzie ok. 2500 powinno starczyć, więcej już nie ma sensu. Lampą błyskaj nie bezpośrednio, tylko "w powietrze" ale jeśli nie musisz, to jej unikaj. No i kwestia tego czy ksiądz Cie wpuści bez licencji.
Bierz Metza 50 AF-1 lub Nikon SB-600 (do tego body to chyba lepsza 600tka bo mniejsza), jak masz kupować lampe przede wszystkim na wesele to kup coś z łatwą obsługą.
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Skontaktuj się z nami