Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: zdjecia w ruchu

Domyślnie zdjecia w ruchu

witam
    po dlugiej przerwie wracam do zdjec,bardzo duzo mam do przypomnienia wiec siedze od paru dni i przegladam rozne fora itp.
    mam pytanie do fachowcow odnosnie zdjec w ruchu.jade w gory w niedziele na snowboard i postanowilem zabrac mojego nikona .PYTANIE :czy sie kierowac odnosnie focenia w ruchu:swiatlo,snieg,wb itp..jakis tutorial?,jakis watek na tym forum moze?(moze cos przegapilem na tym forum)prosze o wskazowki
    dzieki rafal
    d70s,kit 18-70nikkor,70-300sigma apo,i rozne filterki, przelaczniki,statywy i piloty

Domyślnie

Fachowcem nie jestem ale jeśli chcesz mieć zdjęcie nie poruszone to musisz ustawić jak najkrótszy czas migawki. Jeśli czas wydłużysz i będziesz podążał za obiektem to świetnie ten ruch uwidocznisz ale to już trzeba poćwiczyć co do wb to najlepiej rób rawy i później ustawisz w programie pozostałe ustawienia w zależności od sytuacji. Mam nadzieję że choć trochę pomogłem.
    d7100 VELBON SHERPA 250R

Domyślnie

dzieki zawsze cos
    mam pare dni na pocwiczenie
    d70s,kit 18-70nikkor,70-300sigma apo,i rozne filterki, przelaczniki,statywy i piloty

najwydestyluchniejszy
    Gość

Domyślnie

Jesli chodzi o krotki czas to na stoku nie bedzie problemu. Osniezony stok to gigantyczna blenda, bedziesz mial mnostwo swiatla. Czesto wystepuje problem z barwa sniegu, dlatego najlepiej zrob tak jak polecil kolega wyzej i rob zdjecia w rawach zebys sobie latwo mogl je skorygowac

Domyślnie

Aby śnieg wyszedł sensownie należy ustawić kompensację ekspozycji na +0.7 do +1.0
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Uprawnienia umieszczania postów