Ja właśnie posiadam u siebie nowego Triopo GT-3228X8C, jak ktoś jest zainteresowany jak się spisuje, potrzebuje jakiś informacji na jego temat to służę pomocą. Niedługo będzie oficjalny test więc każdy będzie mógł obejrzeć i przeczytać.
Szukaj
Ja właśnie posiadam u siebie nowego Triopo GT-3228X8C, jak ktoś jest zainteresowany jak się spisuje, potrzebuje jakiś informacji na jego temat to służę pomocą. Niedługo będzie oficjalny test więc każdy będzie mógł obejrzeć i przeczytać.
obiecuję, przeczytam regulamin...
Fear, a jaką głowicę sobie do tego wybrałeś? Bo ja ostatecznie chyba też zdecyduję się na te nogi + ... miałem dylemat - 3D, czy kulowa, ale ostatecznie będzie kulowa bo do portretów chyba jednak wygodniejsza. Manfrotto nie ma szybko złączki więc zdecydowałem się również na triopo. Zestaw wydaje się rozsądny. Chyba, że macie jakieś doświadczenia z tą głowicą i odradzacie.
pozdrawiam
Głowice miałem chwilowo pożyczoną ze slika mojego kumpla. Sam się jednak nie mogę zdecydować jaką wziąć ale będzie to zapewne GP yh420 gdyż będzie dla mnie wygodniejsza do panoram.
Σ Art 20mm 1.4, Σ Art 35mm 1.4, Σ Art 85 1.4, T 70-200mm 2.8 G2 zakurzony D600![]()
Właśnie... zapomniałem dodać, że ta kulowa jakieś tam prowadzenie panoramiczne też ma. Nawet skalę pod panoramęNo ale to zależy co się głównie będzie robić. Mnie takie prowadzenie głowicy będzie od święta potrzebne.
pozdrawiam
Panowie, potrzebna porada odnośnie doboru statywu. Statyw do fotografii przyrody, noszenia w teren, portretowania. Co do wysokości to myślę, że 160, 170 cm będzie ok. Jaka głowica będzie najbardziej odpowiednia do moich zastosowań - 3D, kulowa ? Maxymalne obciążenie sprzętu na statywie to Nikon D90 + Tamron 70-200 i ewentualnie SB600 do błyskania. Myślałem nad Sherpa R600 czy będzie odpowiedni ? Nie wiem czy aby nie dozbierać i kupić Manfrotto 055XPROB - czy jest widoczna aż taka różnica między tymi statywami, żeby płacić raz drożej ???
Nikon D90, N 50mm 1.8 D, N 55-300, T 28-75, T 70-200, SB600
Miał być jakiś teścik i coś się nie możemy doczekaća fajnie było by poznać opinię szczęśliwego/nieszczęśliwego posiadacza mx-1327 przed zakupem. Jak znajdziesz chwilkę napisz jakieś pierwsze wrażenia, co się podoba a co nie, ew. zrób kilka fotek, zawsze to może pomóc w dokonaniu wyboru. Pozdrawiam/B
Ja kupiłem MF055XPROB + MF410 i bardzo sobie chwalę więc i polecam![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Kilka tygodni temu testowałem głowicę Triopo B-1. Zamocowałem do niej D200 z Sigmą 50-150/2.8 (bez mocowania statywowego) - bez problemu dało się ustawić opór kuli tak, że można było aparat ustawić w dowolnym położeniu, puścić i nie o(d)padałZnęcałem się nad tym zestawem przez godzinę i wszystko było OK
To pokrętło do regulacji oporu kuli w modelu B-1 to jest bardzo fajna sprawa- szczerze polecam. Jeżeli potrzeba większej - to są B-2 i B-3, które powinny dać radę a kosztują niewiele więcej. Wszystkie modele mają również oddzielną blokadę panoramowania.
Co do statywów - jeżeli cena w okolicach 400zł, oraz całkiem pokaźna waga nie odstraszają to polecam Benro A-298EX. Ma fajny patent do makro - można "położyć" kolumnę centralną i kręcić nią w zasadzie w dowolnym kierunku. Nawet po zawieszeniu 2kg na samym końcu statyw wydaje się być bardzo stabilny
...N...i...k...o...n... ale już niedługo (-> Olympus)
Pozwolę się podpiąć pod wątek, mianowicie poszukuję w miarę taniego a zarazem stabilnego i bezpiecznego statywu do Nikona D70, w tym celu przeszukałem parę aukcji na All*gro i znalazłem coś takiego (nr aukcji) 1496059285.
Czy ten statyw spełni zakładane przeze mnie kryteria? Może ktoś z Was pracował na takim statywie? Ogólnie rzecz biorąc, czy warto kupić ten statyw?
Z góry dzięki za pomoc.
Statyw Triopo GT-3228X8C prezentacja http://t.co/08IyMva oraz recenzja http://t.co/PCchId2
obiecuję, przeczytam regulamin...
Skontaktuj się z nami