Chcesz z tym biegac po miescie? Kup jakies Domke. Jak do wozenia w samochodzie to skrzyneczke Peli. Na "opakowaniach" nie ma co oszczedzac.
Szukaj
Chcesz z tym biegac po miescie? Kup jakies Domke. Jak do wozenia w samochodzie to skrzyneczke Peli. Na "opakowaniach" nie ma co oszczedzac.
Polecam Vanguard Oregon 52. Male gowienko, a okazuje sie, ze zmiesci wszystko. Ma fajne szelki (ramiaczka), pas biodrowy i jakis taki pasek na klateWypatrzyłem go w MM w Zielonej Górze. Poszedłem, przymierzyłem i kupiłem w necie za pół ceny.
ps. Te plecaki dalej tam są. Looknij sobie w wolnej chwili.
Z małych plecaków polecę Naneu Bravo, co prawda ze dwa razy droższy od wymienionego na początku, ale bardziej pojemny a jednocześnie wyglądający na zwyczajny: http://www.naneubags.com/products.mdv?p=mo-b#
Mam też większy plecak Naneu Alpha, miałem go wcześniej ale jest trochę pudłowaty, choć również jeździłem rowerem i to po górkach itp. Alpha ma oba paski z przodu, Bravo nie ma żadanego ale jest dobrze dopasowany i stabilnie się trzyma - nawet podczas lotu przez kierownice bo i to mi się zdarzało, nie stwarza żadnych problemówDo Bravo włożę D700 z zapiętym 135/2 i oprócz tego coś małego w rodzaju 35/2. Poza tym wejdą jeszcze około dwa piwa! Nie zmieści się aparat typu D2 (a więc i D700 z gripem którego nie posiadam) bo plecak jest za płytki. Do Alpha spokojnie wchodzi D2 z zapiętym 300/4. Jakość wykonania nowszej wersji Bravo (taką mam, Alpha mam w wersji starej i można co nieco skrytykować - musiałem zszywać) jest bardzo dobra - warta zapłacenia tych pieniędzy.
Ja mam Tamrac Expedition 4 i jestem zadowolony. Mieści D700 z gripem, N 180, N 85 i N20-35. Mam jeszcze sporo miejsca na inne drobiazgi a plecak w sumie wygląda na mały.
Po dwóch latach mam dalej ten sam problemNiby byłem zdecydowany na Lowepro ale z braku czasu odpuściłem sobie no i teraz już ich prawie nie ma. Zacząłem się zastanawiać nad plecakami z jednym paskiem (slingshot) plus kontrujący np. Vanguard BIIN 47. Da się z tym jeździć na rowerze, tak rekreacyjnie?
D750
flickr
Też kupiłem Vanguard i na razie jestem super zadowolony. Polecam wersję z kieszenią na cienkiego laptopa lub ipada. Gabarytowo mały ale mieści się sporo, no chyba że planujesz mieć 5 szklanek.Ja mam co prawda d90 ale miejsca jest sporo w bocznej kieszeni na aparat do tego nikkora 18-200 + N 50 + sb 600 i sporo gadżetów (ładowarki, kable synchro, baterie) i jest jeszcze miejsce na N 24-70 jak się dorobię. Mam nadzieję że d 600 też się zmieści jak się - też jak się dorobię (zamiast the 90)
![]()
Loniu74
Każdy kiedyś się uczy...
Nikon D600, Nikkor 24-70/2.8, Nikkor 85/f1.8 G, SB 700
Nie planuje wielu obiektywów, choć chciałbym mieć jakiegoś tele w przyszłości. Jaki masz konkretnie model tego plecaka?
D750
flickr
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Polecam Naneu Alpha L Military OPS, używam z powodzeniem (również na rowerze - ale spacerowo i turystycznie nie wyczynowo), mieści wszystko co chcesz i jeszcze lapka 17, w komorze cywilnej 2 czteropaki, polar i kurtka p/d - i jeszcze w samolotach robi za bagaż podręcznyPoza tym wejdą jeszcze około dwa piwa!
D5k/N18-105VR/N70-300VR/N85makro/S10-20/4-5,6/Di622MII
A ja polecam Vanguard Up-Rise 46 nie jest tani ale cóż nieźle chroni sprzęt a chyba o to chodzi jak dla mnie. Na necie znajdziesz opis.
Skontaktuj się z nami