Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie Ubezpieczenie mieszkania

Jako że po raptem 10 miesiącach od kupna mieszkania sąd raczył w końcu założyć KW to możemy przestać płacić cholernie drogie ubezpieczenie pomostowe do naszego banku-kredytodawcy. Musimy jednak mieszkanie ubezpieczyć żeby bank przestał nas kasować.

I tu pytanie - dobry i tani ubezpieczyciel? Czy tradycyjnie, wzorem rodziców, udać się do PZU czy może są ciekawe i nieskomplikowane alternatywy?

Myślałem też o ubezpieczeniu ruchomości znajdujących się w mieszkaniu typu sprzęt RTV i mój sprzęt fotograficzny ale na razie moja wiedza na ten temat jest dość nikła. Wdzięczni będziemy za porady

Domyślnie

a nie miałes jakiejś ciekawej opcji ubezpieczenie połaczonej z kredytem. Mi wyszło w pakiecie 3 lata ubezpieczenia za chyba tysiaka

Domyślnie

No właśnie nie miałem. U nas promocją była zmniejszona marża

Domyślnie

Ja miałem mieszkanie, teraz dom ubezpieczone w PZU. Z doświadczenia mojego wynika, że moloch, bo moloch, może nie najtańszy, ale w razie co, to najmniej problemów robią. Mamy ubezpieczone również mienie ruchome, od zalania, od dewastacji, a nawet od przeciągów (serio, jak będzie przeciąg i drzwi pierdykną i szyby polecą, to pokrywa to ubezpieczenie). Jak chcesz, to sprawdzę ile taka opcja mniej więcej nas kosztuje (w sensie żonę zapytam ). Tak się zastanawiam, czy mają opcję na ubezpieczenie od spadających samolotów. I znowu serio mówię. Dom stoi "pi razy oko" na ścieżce podchodzenia do pasa odległego o jakieś 3 km aeroklubowego lotniska. No i się tam uczą latać. I czasem widzę, że coś jakoś tam im niepewnie idzie.

Domyślnie

Sprawdź w mBanku. Tyle sprawdź, czy twój bank honoruje takie ubezpieczenie. Ostatnio gdzieś czytałem o gościu, który miał kredyt w BOŚ, a bank nie uznał mu ubezpieczenia zawartego w Link4 i musiał kupić drugie.

Domyślnie

Jak to nie problem to sprawdź (w sensie zapytaj żonę) koszt i czy to się jakos nazywa

My właśnie BOŚia mamy....Sprawdzę

Domyślnie

Pogadaj z jakimś łebskim agentem. Możliwości jest tyle, że sam sie nie połapiesz, różni ludzie mają różne układy z różnymi firmami, różny zakres, różne zniżki mogą dawać. Dżungla.
    D800

Domyślnie

Sprawdź jak jest cały budynek ubezpieczony. Czy jako wspólnota ubezpieczyliście całą nieruchomości jako taką, tzn ściany czy robisz to we własnym zakresie. Wcześniej miałem ubezpieczone zarówno mury jak i środek. Obecnie z uwagi, że nieruchomość jest całościowo ubezpieczona, indywidualnie ubezpieczam tylko to co mam w środku, tzn ściany, płytki, graty i inne ruchomości.
    Mam to wszystko w PZU.
    nic...

Domyślnie

To nie wspólnota a spółdzielnia.

A zna ktoś może firmę Europa? Sensowny ubezpieczyciel ?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów