Szukaj
Lustrzanka jest z obiektywem kitowym i wszystko co było w pudełku
A jak z obiektywem to niezła cena. Myslałem, że samo body.
Co do matrycy- dla mnie ważne jest wysokie ISO i tu D3100 wypada lepiej.
Poza tym chyba ostrzy przy filmach, więc to plus dla niego.
Cudów nie ma co wymagać. To bardzo niziutka półka
A nie jest trochę zużyty jak na roczny aparat z przebiegiem 24tyś.? Robione zdjęcia były robione sportowe
24 tyś to dużo według mnie na taki sprzęt. Dwa tysiące miesięcznie - kto prywatnie tyle robi? Chyba że się pstryka zdjęcia bezmyślnie i wybiera jedno z 30. A co do AF w d3100 i filmach to można to traktować tak jakby tej funkcji tam nie było, bo zamiast pomagać psuje. Kto miał ten aparat wie o czym mowa. Zresztą starczy jakieś sample przykładowe pooglkądać.
D5000 z takim przebiegiem to śmiech na sami. Zwłascza za 1500. Ja D3000 w rok wypstrykałem 4100 zdj i to wg mnie duzo. D80 co po weselach też zdjęcia były robione czasem, po 3!! latach ma 32000.
Body D5000 to 1800 zł. Z kitem bez VR ok 1999. 24000 przebiegu w rok ? Ktoś chyba serią cały czas robił.
Dawniej było 30 klatek filmu, każda kosztowała w przeliczeniu X i nie bylo durnego klikania
PS. Dodam jeszcze ze na alledrogo chodzą o klase wyższe D80 z przebiegami w granicach 10 000 za 1300-1500 zł body. KIT mozna kupic zaleznie jaki od 200-400 zł (VR i bez VR).
Też ma wady jak brak czyszczonej matrycy, ale ma silnik więc mozna tanszy obiektyw na początek. Od durnego kręcenia filmów bardziej przydatny jest 2gi wyswietlacz
Ostatnio edytowane przez KUBACZ ; 12-01-2011 o 20:45
A7R II/ D90+18-55VR + Sigma 70-300+Tokina 28 mm 2.8 + pierścienie
przypomnę że migawka ma żywotność 100.000 klapnięć.
dawniej było dawniej teraz jest teraz nie porównuj filmu do cyfraka , 25tyś klatek nie znaczy że ktoś durnie pstrykał (aczkolwiek w większości przypadków tak jest)
d80 klasę wyżej ...strzel coś na wyższym iso , nakręć krótki filmik na wakacjach za granicą świetnym i przydatnym drugim wyświetlaczem.... naczytałeś sie forum jak większość i powtarzasz z tłumem jaki to górny wyświetlacz przydatny.
na dzień dzisiejszy cena używanych d5000 jest zbyt niska żeby sprzedać (szkoda poprostu),a ludzie też idą w d90 dokładając parę stówek
Skontaktuj się z nami