Close

Strona 1 z 21 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 202

Domyślnie Kable głośnikowe

Potrzebuje porady odnośnie kabelków do kolumn głośnikowych.
    Dla bezpieczeństwa wolę tu zapytać niż na jakimś audio forum, na którym się dowiem, że poniżej platyny to lepiej nie schodzić
    Chcę spiąć pudło maranza z głośnikami B&W 685 i w sklepie powiedziano mi, że do tego to kable przynajmniej takie za 65zł/m. Przy 10 m robi się z tego ładna sumka.
    I tak się zastanawiam czy rzeczywiście ma to takie kolosalne znaczenie? Słychać te kable jakoś? Czy jest to przerost formy nad treścią?
    Zakładałem, że starczą jakościowo kable w granicach 30zł/m, a nie 2 razy tyle jako absolutne minimum, jak się dowiedziałem.
    Wiem, że byle czego nie ma co kupować, ale na kable można wydać majątek.
    nic...

Domyślnie

miałem kable za 1000 (2m) i za 10pln
    HK990 + JBL seria ES zero różnicy

zrobiłem sobie swoje na allegro masz tanie od 99,9% czystości do 99,9999999%, bajki są niezłe ze srebrem w kablach włącznie ,laboratoryjnie nie ma różnicy ,ale w gazetkach oczywiście wywody jak to gitarę lepiej czuć są dziwne

tyle od siebie.... nie przepłacaj

Domyślnie

Ostatnio trochę walczyłem w tym temacie, myślę że w tych przedziałach za bardzo różnicy nie zauważysz;
    ale w kablach za 1000PLN i 10PLN ja jednak słyszę różnicę

Domyślnie

dla ścisłości pisałem o kablach 10zł/mb, a nie te super samochodowe czerniejące po 2 miesiącach

na szczęście udało mi się pogonić komplet za 1000

teraz mam nothing fancy :
    do frontów mam http://allegro.pl/alphard-da-vinci-2...390672519.html
    do reszty kina zwykłe z miedzi beztlenowej 4mm2

Domyślnie

20-50-100-150 to nie jest różnica cenowa, która wpłynie decydująco na odsłuch. No, może pies poczuje różnicę. Człowiek raczej nie. Tutaj nie ma potrzeby przepłacania. Zwłaszcza, że kable będą prawdopodobnie takie same. Różnica jest tylko w cenie /Przykład: kabel s-video-euro żer dla skner 44 zł, sklep ze zwykłą ceną 13 zł, alle.. 5 zł + od. osobisty/.
    Jak zaczniesz rozważać różnicę 60 - 1000 to poczujesz zarówno w kieszeni jak i ""usznie"
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

zaraz, rozmawiamy o stereo czy kinie domowym?

Domyślnie

Rozmawiamy o stereo.
    Przy takich cenach kabli, na kino domowe mnie nie stać
    nic...

Domyślnie

jesteś z Poznania, a tam na pewno są jakieś salony ze sprzętem grającym;
    poszedł bym sobie do takowego i posłuchał jednych i drugich - sam stwierdzisz czy słyszysz różnicę tych 35PLN/m

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    zaraz, rozmawiamy o stereo czy kinie domowym?
    do stereo mam hk 990 + jbl ES 90
    kino ampli oddzielna sprawa

sorry za zmyłkę

ps.: a kable to muszą być inne do kina ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    jesteś z Poznania, a tam na pewno są jakieś salony ze sprzętem grającym;
    poszedł bym sobie do takowego i posłuchał jednych i drugich - sam stwierdzisz czy słyszysz różnicę tych 35PLN/m
    Tak też planuje zrobić, ale wolę iść tam chociaż ze śladowymi informacjami co i jak.
    nic...

Strona 1 z 21 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów