Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    atmoswerze
    Czytam i nie wierze....jak ja to zrobilem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manix Zobacz posta
    Także przesiadłem się z hubrydy- FUJII S9600, kup sobie lustro używkę zobaczysz czy to dla Ciebie.
    Też mam S9600 już od ponad 3 lat i właśnie chciałam spróbować Nikona.

Na jakie rzeczy zwracacie uwagę przy kupowaniu używanego? Z tego co już czytałam, ile zdjęć już zrobiono, więc taka granica na pierwszą lustrzankę jaką dajecie? 3000-5000 to chyba niedużo? Dopiero się uczę i poznaję powoli swoim tępem wszystko co i jak więc prosze wybaczyć mi te pytania Z RAWami byłoby gorzej, gdyż nie jestem fachowym okiem, żeby się poznać czy coś takiego.. Wolałabym kupic używaną, ze względu na cenę, ale też chciałabym się nie zawieść

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzelus92 Zobacz posta
    Też mam S9600 już od ponad 3 lat i właśnie chciałam spróbować Nikona.

Na jakie rzeczy zwracacie uwagę przy kupowaniu używanego? Z tego co już czytałam, ile zdjęć już zrobiono, więc taka granica na pierwszą lustrzankę jaką dajecie? 3000-5000 to chyba niedużo?
    Ja bym szukal do 30k

Domyślnie

Zawsze możesz poprosic kogoś z forum o oględziny Rawów. Ja kupiłem lustro (D300) z przebiegiem 41 000 i bangla bez zarzutu. Granica przebiegu zależy od lustra, serie profi z powodzeniem można brać nawet jak ma zrobione 80 000, natomiast takie lustra jak D80, to myślę że powyżej 10 000 bym nie kupował już. Tak, to prawda, 3 - 5000 to mało.
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Także miałem fujika tyle że s9500 kupiłem używkę później nadszedł czas na lustro używane oczywiście podobnie jak obiektyw i lampa. Jedynie 35 1.8 nówkę kupiłem ale tylko dlatego że była to nowość i nie występował na rynku wtórnym. myślę że warto kupować używki tyle że należy je dobrze sprawdzić żeby nie wtopić. Ja jak narazie miałem tyle szczęścia że jeszcze na niczym nie wtopiłem.
    d7100 VELBON SHERPA 250R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grand. Zobacz posta
    Zawsze możesz poprosic kogoś z forum o oględziny Rawów. Ja kupiłem lustro (D300) z przebiegiem 41 000 i bangla bez zarzutu. Granica przebiegu zależy od lustra, serie profi z powodzeniem można brać nawet jak ma zrobione 80 000, natomiast takie lustra jak D80, to myślę że powyżej 10 000 bym nie kupował już. Tak, to prawda, 3 - 5000 to mało.
    A wydaje sie Tobie ze jaki masz przebieg max w D300? 120k wedlug wszelakich podawanych danych czyli tak samo jak D80 i D90 do 30k mozna brac....prawda jest taka, ze jak masz pecha to nawet w D3 padnie mechanizm.....pozatym tutaj idzie o wytrzymalosc migawki a nie lustra.

Domyślnie

No to mam nadzieję, że i mnie się poszczęści i nie zrobię gafy

Domyślnie

Greg, mechanizm migawki różni się w D80 D300 i D3, każda zbudowana jest inaczej (D300 i D3 mają akurat tą samą), każda ma inne sterowanie. Generalnie bałbym się kupować puchy dla średnio zaawansowanych amatorów (D80) z przebiegiem 30 czy 40k, bo zaraz narzuca się pytanie, co z amatorską puchą było robione że ma taki przebieg? Jeżeli byłoby to D3 to nie miałbym najmniejszych zastrzeżeń.
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

E tam nie kupował z przebiegiem powyżej 10k. Nie ma reguły. Poza tym co mogło być robione? Nic, zdjęcia po prostu. W 3.5 roku moje D80 pstryknęło 25k razy. A jak pójdzie migawka...500zł mnie nie zabije, żeby wstawić nową.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Nie chwaląc się, moje poprzednie D90 w 3 miesiące sięgnęło 16 tysięcy D300 w pierwszy dzień pstryknęło 1300 zdjęć. I to właśnie po sobie (Nie żebym rzucał sprzętem po ścianach, czy tyrał nim po asfalcie) widzę, jak intensywnie body moze być używane, dlatego bałbym sie kupić D80 z przebiegiem 30k.
    Nikon FiX - Pomysł na...

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów