Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Wodne krobelki

Domyślnie Wodne krobelki

MIMO ŻE ZIMA JEST CIĘŻKIM OKRESEM W FOCENIU SPRÓBOWAŁEM SWOICH SIŁ W MACRO , MAM NADZIEJĘ ŻE JAK NA PIERWSZY RAZ TO NIE BĘDZIE DRAMATU

1

2
    uczę się patrzenia przez trójpodział

Domyślnie

Małe pytanie czy na dwójce tak miało być czy zdjęcie jest przekręcone?
    || D750 + MB-D16 || D300s + MB-D10 || D80 + MB-D80 || F601 || N50mm f1.8 || S85 f1.4 || T12-24 f4 || N17-55 f2.8 || N24-120 f4 || S70-200mm f2.8 || SB910 || SD9 || S PZ42x ||

Domyślnie

1. nieostro i mało ciekawy kadr
    2. moim zdaniem powinno być pionowo. Po obróceniu też nie jest za dobrze, krzywo i też nieostro.

Domyślnie

co do zdj 2 to zdjęcie przekręcone ale taki efekt mi się spodobał , a czy powinno być pionowo hyyymmmmm może i tak może i nie mi wpadło to w poziomie

Domyślnie

jak na krobelki to może i tak miało być,
    ale jak kropelki to niestety - brak ostrości na 1, 2 za to w takim ułożeniu kadru mnie nie pasuje.

Domyślnie

Dodatkowo na jedynce jest paskudny szum, co dziwi przy tak niskim ISO. Przysiągłbym że to krop. I to taki krop niemal 1:1.
    Poza tym kolorystyka jakaś taka... Nie wiem. Jak w starym rosyjskim Rubinie .
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

nop akurat 1 to nie crop a szum powstał na skutek obróbki , często mi się zdaża że masz szum może przez wyostrzanie ?? musze poczytać , dzieki za opinie

Domyślnie

makro i kropelki? polecam takie cudo: KLIK
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Uprawnienia umieszczania postów