Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

Ja mam u siebie w studio zrobiony prosty system podwieszania softboxów. Składa się z linki, dwóch bloczków i knagi. Bloczki są w suficie - jeden ok 15 cm od ściany, drugi ok 100 cm od ściany, a knaga jest na ścianie na wysokości ok 1,2 m. linka idzie przez oba bloczki, na jednym końcu wiążę softbox, drugi koniec ciągnę aż softbox jest pod sufitem i zabezpieczam linkę na knadze. Podwieszone softboxy w ogóle nie zajmują miejsca i są łatwo dostępne.

Proste, tanie i niezawodne rozwiązanie

Nie pamiętam gdzie to podejrzałem, ale chyba dawno temu w Snapie na Burakowskiej.

Pozdrawiam,
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

tak mam teraz ale jednak za duzo mam tych softow zeby pozwolic sobie na montowanie tylu wyciagow - optymalnie kazdy musialby miec tyle miejsca zeby dalo sie na nim powiesic okte a tak dobrze to sobie nie zrobie.
    Studio fotograficzne Photomatic w Białymstoku - zapraszam

Domyślnie

Wieszaki-samoróbki, z aluminiowego płaskownika (ok.20x2mm, długość dobrana "na oko"), kształt jak na obrazku:

Podkładka zabezpiecza ścianę. Najprościej można przykręcić jakieś haczyki do ubrań, ale wtedy box może bardzo łatwo (prawie samoczynnie) się zdejmować, dłuższy hak i "języczek" na końcu zapewniają, że wisi stabilnie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów