Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Zaklęty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    Jak by ci to wytłumaczyć... ?? Zimę mamy to i chłodna tonacja.Zdjęcia które się widuje na innych portalach to zdjęcia z miesięcy cieplejszych, turystycznych miesięcy. Duder to recenzent i bardzo dobry obserwator. Więc przyznam do nie których rzeczy racje i na pewno poprawie.
    jeżeli tak do tego podchodzisz, oczywiście każdy ma swój sposób na fotografię, jak przy okazji znajdę kadry z m-cy zimowych to postaram się Ci podlinkować, widziałem również te zimowe były sporo cieplejsze, ale tak jak pisze masz prawo do swojego punktu widzenia, robisz spore postępy to widać, lecz drobne błędy tez Ci się zdarzaja więc, dobrze ze sa tacy którzy w formie dobrych rad o tym Ci piszą, bo możesz się edukować, sadzę ze juz niedługo bedziesz nas czarował dobrymi fotami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    jeżeli tak do tego podchodzisz, oczywiście każdy ma swój sposób na fotografię, jak przy okazji znajdę kadry z m-cy zimowych to postaram się Ci podlinkować, widziałem również te zimowe były sporo cieplejsze, ale tak jak pisze masz prawo do swojego punktu widzenia, robisz spore postępy to widać, lecz drobne błędy tez Ci się zdarzaja więc, dobrze ze sa tacy którzy w formie dobrych rad o tym Ci piszą, bo możesz się edukować, sadzę ze juz niedługo bedziesz nas czarował dobrymi fotami
    Też tak sądzę

Domyślnie

A ja sądzę, że już całkiem nieźle czaruje, może nie zawsze, ale jednak.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Wykonanie jeszcze nie te, ale tematyka bardzo ladna.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Czy taka skokowa różnica nasycenia między ostatnim planem (LG), a dominującą w linii horyzontu zielononiebieską krawędzią zbocza, to efekt obróbki czy też tak było rzeczywiście? To nie jest pytanie retoryczne, bo być może mgła i odległość faktycznie daje taki efekt.

Domyślnie Zaklęty...

Trudno mi teraz powiedziec co jest efektem natury ,a obróbka .Na nef-ie było jeszcze bardziej niebiesko. Próbowałem ściągnąć jak najwiecej niebieskiego z dalszego planu.

Domyślnie

Bardzo dobry z klimatem kadr.Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    Trudno mi teraz powiedziec co jest efektem natury ,a obróbka .Na nef-ie było jeszcze bardziej niebiesko. Próbowałem ściągnąć jak najwiecej niebieskiego z dalszego planu.
    czyli jednak dobrze myślę to jednak wina WB, zaniebieszczenia z reguły powstają kiedy jest mało światła i jest lekkie niedoświetlenie lub kiedy jest żle dobrany WB, przynajmniej mz. tak to wygląda

Domyślnie

Żeby nie było ,że się rad nie słucham

Domyślnie

Drugie już lepsze,ale i tu i tam szukam koloru(właściwego,ofc) światła i ostrości.
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów