Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Gile - atlasowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wld Zobacz posta
    Poddaję się Kurcze raz tylko spotkałem stadko gili ale wysoko na drzewie siedziały. Piękny to ptak
    Waldek, ja też zazwyczaj spotykam gile siedzące wysoko na drzewie. Najczęściej jak siedzę w robocie to przylatują na pobliskie drzewo i mnie drażnią. Te pstryknąłem w Święto Trzech Króli. Siedziały sobie w centrum Kłodzka na jesionach otaczających przystanek PKS-u. W związku ze świętem podróżnych było niewielu i nie miał ich kto specjalnie płoszyć. Siedziały nisko wcinały owoce jesionu, a ja na nich nie robiłem specjalnego wrażenia (po prostu olewały mnie). Można było do nich podejść na odległość nawet do ok. 2,5. Nie wiem – może takie zachowanie gili wynikało z głębokiej frustracji z funkcjonowania naszego PKS-u?
    Pozdrawiam. Krzysiek

c-man
    Gość

Domyślnie

Różne stadka się spotyka.
    Ja mam stałe miejsca gdzie widuję gile zimą. Zawsze są na jednym drzewie przy drodze, i to ruchliwej, od niepamiętnych lat, jak jeszcze się do szkoły popierniczało - zawsze je tam rano płoszyłem...
    No i są też stadka wędrowne, przemykają się wzdłuż polnych dróg po krzaczkach.
    Najłatwiej wytropić po głosie - lubię ten dźwięk, przyjemny dla ucha...
    Raz miałem okazję podejść do jednego czerwonego samca, który siedział w oczku siatki ogrodzeniowej, na jakieś 30 cm...
    Ale to był wyjątek, i nie miałem wtedy aparatu... Widocznie jakiś młodziak z Syberii, co też był mnie ciekawy

Domyślnie

Wszystkie bardzo ładne.

Domyślnie

Najlepiej podchodzi Mi 3

Domyślnie

Super ptaki,ładnie,sam tak chciałbym...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Ładne zdjęcia, szczególnie 2 mi się podoba.
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów