Szukaj
No to żeście się rozpisali. 65 odwiedzin i ani jednego komentarza, a ja miałem nadzieję, że pomożecie mi w szlifowaniu warsztatu. No chyba, że zdjęcia tak świetne, że słów Wam zabrakło.
Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś Łaskę, czy Laskę.
65 odwiedzin na 42 000 użytkowników, to raczej mało...
Oczekujesz bujnych komentarzy w 8 godzin i to w niedzielę?
Skoro bardzo chcesz - pierwszy kadr lepszy, ale na obu za ostre światło... No ale takie miałeś warunki - pełne słońce i zero chmur... Warunki to nie najlepsze.
Zaraz ktoś się przyczepi do zaniebieszczonego śniegu... Warto podłubać nad balansem bieli.
Na #2 nieostre plamy w górze kadru nie pomagają zdjęciu.
Zardzewiała barierka też nie dodaje uroku - zwyczajem fotografów przyrodniczych jest eliminacja z kadru wszelkich wytworów człowieka (przygotowuje się do tego celu specjalne gałęzie, na które wabi się ptaki).
No ale to Twoja wrona
Poza tym - zdjęcia wydają się troszkę przeostrzone...
I coś Ci źle wyświetla pole Copyright w EXIF-ie...![]()
Dokładnie tak jak napisał Kolega clostermann, jeszcze taki drobiazg, na2 trochę więcej miejsca z przodu i na obu ogólnie jest troszkę ciasno, no tak ale to balkon i nie dało się cofnąć, pozostała jeszcze perspektywa, zdjęcia są robione z góry i nawet nóżek nie widać a barierka leci do góry, w zdjęciach zwierzaków perspektywa to raczej żelazna zasada, obiektyw musi być na wysokości oka zwierzaka.
Takie błędyto normala przy pierwszych krokach, fotografowania zwierzaków, jest tu sporo zasad i trochę czasu trwa zanim wszystkie się opanuje.
Pozdrawiam Zbyszek
D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
Sony HDR SR 11
Bardzo cenne uwagi. Dziękuję bardzo![]()
faktycznie ostrość wyciągnięta na siłę, a barwy w tym świetle nie wyglądają ciekawie
Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.
zamiast oczekiwać prowadzenia za rączkę nie lepiej pooglądać zdjęcia na tym forum lub na różnych portalach, których w necie jest ogromna ilość? To najlepsza nauka, uwierz mi![]()
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
Waldku jak sobie przypomnę moje początki to wiem jedno, jakbyście nie nastawiali mnie na dobrą drogę to w życiu nie nauczyłbym się pstrykać przyrody.
Te mętne oczka, które wydawały mi się najpiękniejszymi, jakie kiedykolwiek zrobiłem, ostrość, której długo nie mogłem znaleźć, tło, co ja z tym tłem się nakombinowałem, a sam ile mi natłukłeś do głowy żebym oddawał rzeczywiste kolory i chwała doświadczonym Fotografom, że poświęcili mi swój czas.
Ostatnio edytowane przez Zbysior ; 10-01-2011 o 16:18
Pozdrawiam Zbyszek
D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
Sony HDR SR 11
Dziękuję Ci ZbyszkuO to mi właśnie chodzi, co innego jest oglądać zdjęcia innych a co innego usłyszeć kilka krytycznych uwag na temat swoich, do których jednak podchodzi się całkiem inaczej.
Skontaktuj się z nami