Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Nie znam się zbytnio na fotografii reklamowej, jednak z pozycji potencjalnego oglądacza katalogu mogę napisać, że takie katalogowe zdjęcie potraktowałbym w dwojaki sposób. Pierwszy to prezentacja samego mebla "as is". To znaczy na jednolitym tle, bez modelki, tak żeby widoczny był każdy detal, co jest ważne zwłaszcza w przypadku mebli stylizowanych. Drugi, to pokazać mebel w kompozycji z otoczeniem, czyli prawie jak u Ciebie z tą różnicą, że dałbym jakieś nastrojowe światło, trochę cienia, może jeszcze jakieś inne meble żeby wyglądało to naturalnie i żeby było widać jak wszystko komponuje się razem (tym samym producent pokazuje co jeszcze klient "powinien" sobie dokupić do kompletu). Ewentualnie wyrównałbym ekspozycję sofy, czy innego szezlonga z ekspozycją tła, bo tak to trochę wygląda jakby kanapę UFO porywało No może trochę przesadzam, ale dla mnie tło lekko za ciemne. No i zdjęcie leci lekko w prawo.
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Dziękuję

Zapamiętam żeby pamiętać o klimacie

To było moje pierwsze zlecenie, więc chyba nie jest tak źle, prawda?

Domyślnie

– Jest krzywo.
    – plamiaste niedoróbki pomiędzy oknami.
    – modelka kostropata – każda część jej ciała ma inny odcień.
    – Twarz modelki wygląda jak porcelanowa maska
    – Płaska szarość wklejona w okna wygląda... płasko.
    – Za jasno – IMHO na poprzedniej wersji było znacznie lepiej, był jakiś klimat wnętrza, teraz scena jest płaska.
    – O sztuczności pozy modelki szkoda nawet wspominać, ale to już było wyjaśnione.
    – Jak miąchałeś kwiatkiem, to trzeba było przy okazji wywaliź jego cień.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Pokusiłem się o osobistą interpretację.[/URL] Mam nadzieję, że autor się nie obrazi

Sprostowane, overlay na 30% + kontrast + levels... Bardzo delikatnie kilka innych suwaków.

Pozdrawiam
    D90 | N 18-105 VR | N 50 1.8 D | SB-700 | Velbon Sherpa 600R | Lowepro Inverse 200 AW

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów