Close

Strona 2 z 20 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 199

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Różnica w cenie jest znacząca a dla studenta to istotne zwłaszcza, że nie potrzebuje sprzętu na już.

Domyślnie

dzięki serdeczne za pomoc

Domyślnie

witam, nie chce zakladac nowego watku na temat tej lampy
    potrzebna mi jest jeszcez jedna blyskotka i znalazlem na allegro dosc dobra oferte ale nie jestem do niej przekonany.
    mozecie wyrazić swoje zdanie na ten temat? warto? nie jest to jakiś przekręt?
    http://allegro.pl/lampa-blyskowa-can...397370438.html
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Damiankck Zobacz posta
    (...) warto? nie jest to jakiś przekręt?
    http://allegro.pl/lampa-blyskowa-can...397370438.html
    Nie warto i nie jest to przekręt tylko wersja I - słabsza i gorsza. Szukaj YN460 II. Na Alle będziesz miał na ogół bez gwarancji, a tutaj z gwarancją, jeno drożej. Na eBayu najtaniej lecz odsyłanie w razie problemów jest nieopłacalne.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Nie warto i nie jest to przekręt tylko wersja I - słabsza i gorsza. Szukaj YN460 II. Na Alle będziesz miał na ogół bez gwarancji, a tutaj z gwarancją, jeno drożej. Na eBayu najtaniej lecz odsyłanie w razie problemów jest nieopłacalne.
    no tak.. nawet nie zauwazylem ;/
    wybaczcie
    NIKON

Domyślnie

Jeśli mam np sabinkę sb900 podpięta do body i chciałbym kupić te dwie lampy youngnuo YN460 II to co muszę jeszcze zrobić, dokupić, aby błyskały mi one razem z sabinką?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    Jeśli mam np sabinkę sb900 podpięta do body i chciałbym kupić te dwie lampy youngnuo YN460 II to co muszę jeszcze zrobić, dokupić, aby błyskały mi one razem z sabinką?
    Tylko w plenerze wyzwalanie za pomocą fotoceli graniczy z cudem, polecam wyzwalacze radiowe Rf-602 których sam uzywam ijestem z nich bardzo zadowolony, odpalam nimi Yn-460 I, Yn-460 II i SB-600

Domyślnie

w zasadzie nic, lamy mają fotocelę
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Borkowski Zobacz posta
    w zasadzie nic, lamy mają fotocelę
    Wczoraj kuzynce robiłem zdjęcia do wizy, chciałem ja oświetlić 2 lampami.
    Z prawej SB800 przez parasolkę, z lewej YN-460 II w trybie S1 (czasami na próbę S2).
    W aparacie manualnie sterowałem mocą zdalnej SB800.

Jeśli miała błyskać sama SB800 wszystko działało super. Jeśli chciałem dodatkowo YN-460 II w S1 to ona wyrywała się przed orkiestrę jako pierwsza (wyzwolona chyba przedbłyskami lampy aparatu) i w dziwny sposób nie wywoływała błysku (zakłócała SB800). Jak przysłoniłem ręką lampkę aparatu żeby nie widziała jej lewa strona pokoju czasami udało się wyzwolić błysk obu.

YN-460 II w S2 to chyba tylko wyzwoliła się gdy body z SB800 działa w TTL, ale za parasolką jakoś tak średnio mi to się spisywało.

Co robię źle ta fotocela to takie kiepskie rozwiązanie zamówić radio dla obu lamp ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witus Zobacz posta
    Wczoraj kuzynce robiłem zdjęcia do wizy, chciałem ja oświetlić 2 lampami.
    Z prawej SB800 przez parasolkę, z lewej YN-460 II w trybie S1 (czasami na próbę S2).
    W aparacie manualnie sterowałem mocą zdalnej SB800.

Jeśli miała błyskać sama SB800 wszystko działało super. Jeśli chciałem dodatkowo YN-460 II w S1 to ona wyrywała się przed orkiestrę jako pierwsza (wyzwolona chyba przedbłyskami lampy aparatu) i w dziwny sposób nie wywoływała błysku (zakłócała SB800). Jak przysłoniłem ręką lampkę aparatu żeby nie widziała jej lewa strona pokoju czasami udało się wyzwolić błysk obu.

YN-460 II w S2 to chyba tylko wyzwoliła się gdy body z SB800 działa w TTL, ale za parasolką jakoś tak średnio mi to się spisywało.

Co robię źle ta fotocela to takie kiepskie rozwiązanie zamówić radio dla obu lamp ?
    1. Ustaw w korpusie tryb REAR dla lampy błyskowej. Wówczas YN460 w trybie S2 błyska razem z SB800 w CLS.
    2. Dobrze jest także skierować lampę (nie palnik) w kierunku aparatu.
    3. Fotocela w YN560 jest znacznie czulsza od YN460 II. Jednak w pomieszczeniu nie ma aż takiej różnicy.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Strona 2 z 20 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów