Różnica w cenie jest znacząca a dla studenta to istotne zwłaszcza, że nie potrzebuje sprzętu na już.
Szukaj
Różnica w cenie jest znacząca a dla studenta to istotne zwłaszcza, że nie potrzebuje sprzętu na już.
witam, nie chce zakladac nowego watku na temat tej lampy
potrzebna mi jest jeszcez jedna blyskotka i znalazlem na allegro dosc dobra oferte ale nie jestem do niej przekonany.
mozecie wyrazić swoje zdanie na ten temat? warto? nie jest to jakiś przekręt?
http://allegro.pl/lampa-blyskowa-can...397370438.html
NIKON
Nie warto i nie jest to przekręt tylko wersja I - słabsza i gorsza. Szukaj YN460 II. Na Alle będziesz miał na ogół bez gwarancji, a tutaj z gwarancją, jeno drożej. Na eBayu najtaniej lecz odsyłanie w razie problemów jest nieopłacalne.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Jeśli mam np sabinkę sb900 podpięta do body i chciałbym kupić te dwie lampy youngnuo YN460 II to co muszę jeszcze zrobić, dokupić, aby błyskały mi one razem z sabinką?
w zasadzie nic, lamy mają fotocelę
x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
www.ma-foto.pl
Wczoraj kuzynce robiłem zdjęcia do wizy, chciałem ja oświetlić 2 lampami.
Z prawej SB800 przez parasolkę, z lewej YN-460 II w trybie S1 (czasami na próbę S2).
W aparacie manualnie sterowałem mocą zdalnej SB800.
Jeśli miała błyskać sama SB800 wszystko działało super. Jeśli chciałem dodatkowo YN-460 II w S1 to ona wyrywała się przed orkiestrę jako pierwsza (wyzwolona chyba przedbłyskami lampy aparatu) i w dziwny sposób nie wywoływała błysku (zakłócała SB800). Jak przysłoniłem ręką lampkę aparatu żeby nie widziała jej lewa strona pokoju czasami udało się wyzwolić błysk obu.
YN-460 II w S2 to chyba tylko wyzwoliła się gdy body z SB800 działa w TTL, ale za parasolką jakoś tak średnio mi to się spisywało.
Co robię źle ta fotocela to takie kiepskie rozwiązanie zamówić radio dla obu lamp ?
1. Ustaw w korpusie tryb REAR dla lampy błyskowej. Wówczas YN460 w trybie S2 błyska razem z SB800 w CLS.
2. Dobrze jest także skierować lampę (nie palnik) w kierunku aparatu.
3. Fotocela w YN560 jest znacznie czulsza od YN460 II. Jednak w pomieszczeniu nie ma aż takiej różnicy.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Skontaktuj się z nami