u mnie jak do pokoju wpada światło słoneczne fotocela nie działapo zachodzie słońca śmiga aż miło ... fotocela sb800 śmiga w każdych warunkach !
Szukaj
u mnie jak do pokoju wpada światło słoneczne fotocela nie działapo zachodzie słońca śmiga aż miło ... fotocela sb800 śmiga w każdych warunkach !
Po założeniu na aparat - błyska w trybie M.
Zdjęcia wykonywałem w pomieszczeniu. Ponieważ z instrukcji nie mogę rozkminić, gdzie dokładnie jest fotocela (chyba to nie jest oznaczony numerem 3, na ryskunku umieszczony w palniku, "Optic control sensor"..?) obracałem lampę na różne strony.
Właśnie z ciekawości sprawdziłem, czy u mnie to działa - w pokoju koło okna śmiga ze 100% skutecznością - ale błyskałem prosto w fotocele - jest ona za atrapą wspomagania AF - jak się przyjżysz to zobaczysz za tą czerwoną szybką takie oczko średnicy 2 -3 mm. Jeśli nie działa, to możesz reklamować - tylko zobacz czy nie taniej wyjdzie Cie kupić gdzieś fotocelę.
Dobra, coś jej się odblokowało. Najpierw rzeczywiście podczas próby pod biurkiem (ciemniej) zaskoczyła, a teraz na 20-30 prób, błysnęła w 95% przypadków. Nie błysnęła tylko, gdy ją przy samym oknie postawiłem. tak czy siak, jeszcze ją potestuję, na ile ta fotocelka jest czuła.
Dzięki za wszystkie uwagi.
generalnie w porównaniu z sb800 to gówniana jest i jak wpada silne słoneczne światło zawodna... zimą śmiagała zawsze ... chyba radio trzeba dokupić żeby w planerze błyskała ...
A można jednocześnie YN wyzwalac radiem i wbudowaną komenderować sabinami?
chyba nie ale sabina doskonale działa odpalana fotocelą ... więc YN ją odpali ...
No tak, tylko ma to jedną wadę - dla modyfikacji siły bysku sabin trzeba latać do każdej z nich osobno. Przy komenderowaniu lampą wbudowaną idzie to szybciej. No i nie można korzystać sabin w TTLu.
Witam, poda ktoś kontakt do producenta na ebay, żeby można było kupić od niego bezpośrednio.
Jak wygląda takie zamawianie i ile idzie przesyłka ?
http://myworld.ebay.com/hkyongnuophotoequipment/
eBay ma wszystko czytelnie pokazane na swych stronach...Zamieszczone przez JedrzeJ1337
To zależy... 7-20 dni... Poczta Polska najsłabszym ogniwem.Zamieszczone przez JedrzeJ1337
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Skontaktuj się z nami