Szukaj
Wracając troszkę do tematu kabelków. Czy jest taki którym można połączyć odbiornik RF602 z lampą SB-900 - tak abym jej nie musiał wsuwać na sanki?
Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |
To chyba będzie ten kabelek.
Zauważyłem dziwne zachowanie lampy YN460-II. Po naciśnieciu przycisku ON/OFF właczona lampa wyłącza sie prawidłowo (wszytkie lampki gasną) i po chwili włącza sie sama. Muszę za każdym razem po zdjęciach wyciągać akumulatory. Ktos miał może taki przypadek ?
Jeśli chodzi o samą pracę lampy tzn wyzwalanie oraz zmiana trybów i mocy wszystko jest OK.
Ja nie wiem jak wam takie duże kwoty wychodzą. Wg cennika ekonomiczny polecony do 350g to 12,90zł.
Po pierwsze skąd masz wagę poniżej 350g ?? Po drugie do chin musisz kupić priorytet - inaczej się nie da, no i za potwierdzenie odbioru też sobie coś tam liczą.
Pozdrawiam
Proszę Was o pomoc.
Dzisiaj dostałem z Mega-Pixela swoją YN460-II. I niestety, czy z mej niewiedzy, czy też z powodu jej wady - nie mogę jej zdalnie wyzwolić. Próbowałem ustawiając wbudowaną lampkę na 1/128 oraz w TTLu, z kombinacjami trybów M, S1 i S2. Lampka była w odległości około 1 m.
Jakieś sugestie...?
Aha, z palnikiem jest chyba wszystko ok, bo przyciskiem Pilot wyzwalany jest błysk.
Ostatnio edytowane przez Herr Mec ; 30-05-2011 o 19:06
Rozumiem, że błyskałeś wewnątrz i w fotocele ?? Jak się ma sprawa z odpalaniem lampy ze stopki ??
Skontaktuj się z nami