Close

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 199

Domyślnie

Ja też mam już jakiś czas i (odpukać) wszystko śmiga jak trzeba. Używam ich z wyzwalaczami radiowymi RF-602 i nie wyobrażam sobie lepszego zestawu za tak niewielkie pieniądze. Tak jak napisał joker333, ludzie zazwyczaj wyrażają swoje opinie jak coś im się spierniczy i szukają ujścia frustracji na forach
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Galen Zobacz posta
    ludzie zazwyczaj wyrażają swoje opinie jak coś im się spierniczy i szukają ujścia frustracji na forach
    w przypadku tych lamp szczególnie jako że realizacja gwarancji jest mało opłacalna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robsonzbydzi Zobacz posta
    Jak to jest w końcu z jakością tych YN-460 II jest ktoś komu to nie padło, bo z lektury tego wątku nic optymistycznego nie wynika, potrzebują lampek wyzwalanych radiowo, i zastanawiam się czy brać jakieś stare używki canona lub nikona czy właśnie te chińczyki, cenowo wychodzi podobnie, ale może jednak stara lampa systemowa będzie lepszym wyjściem?
    Ja mam 3 od ok. roku i działają ok. Używane okazjonalnie, ale jak już używane to robią sporo błysków nieraz na dużej mocy. Ostatnio jak w budynkach, to często się zabezpieczenie przed przegrzaniem się załączało, ale to tylko przy pełnej mocy i dużej ilości błysków. Jeszcze jedną miałem i padła, ale to przez upadek z 2 metrów.

Domyślnie

Moja YN zrobiła w sobotę ponad 300 kadrów na pełnej mocy + jakieś 140 na niższych mocach, eneloopy zajechałem do dna. Lampa nawet nie dostała zadyszki, ładowanie po full błysku - ok.2 sekundy
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

ja swoje 2 kupiłem W HK w styczniu- odpukać sprawują sie super. A tak z innej beczki- sprawdził ktoś organoleptycznie czy przy lampie na sankach złącze PC na body działa- bo spotkałem sie z różnymi opiniami.
    D3303s/18-55/35/50/105/28/16/85/YN460 II/RF602/SB-700/055XPROB+804RC2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Moja YN zrobiła w sobotę ponad 300 kadrów na pełnej mocy + jakieś 140 na niższych mocach, eneloopy zajechałem do dna. Lampa nawet nie dostała zadyszki, ładowanie po full błysku - ok.2 sekundy
    No właśnie z tego co zauważyłem wystarczy lekki przewiew, czy plener zamiast nagrzanego budynku i w ogóle nie ma problemu. Zdarzyło mi się to tylko w zamkniętych pomieszczeniach, wcześniej jak raczej pstrykałem na dworze czy w jakichś ruinach to nigdy. Może też zależeć od egzemplarza lampy, w końcu to chiny. Za każdym razem jako key light miałem ten sam egzemplarz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    No właśnie z tego co zauważyłem wystarczy lekki przewiew, czy plener zamiast nagrzanego budynku i w ogóle nie ma problemu. Zdarzyło mi się to tylko w zamkniętych pomieszczeniach, wcześniej jak raczej pstrykałem na dworze czy w jakichś ruinach to nigdy. Może też zależeć od egzemplarza lampy, w końcu to chiny. Za każdym razem jako key light miałem ten sam egzemplarz.
    Nie próbowałem jeszcze w bardzo ostrym słońcu... Jestem ciekaw, co by wyszło, bo w takich warunkach grzeją się nawet SB-900 czy 580 EX(II). Sprawdzane organoleptycznie.

Domyślnie

W ostrym słońcu przynajmniej wiatr wieje, a to bardzo dużo daje (bo od słońca nagrzeje się i tak raczej parasol, a nie lampa chociaż i to zależy od ustawienia). Gorzej w zamkniętym pomieszczeniu gdzie nie dość że ciepło, to nie ma żadnego przewiewu przy lampie. Jak używam parasola transparentnego to strata światła jest bardzo duża w porównaniu do innych modyfikatorów, więc pełna moc często się zdarza oświetlając całą postać. Ale chyba zamiast jednej lampy włożę dwie i będę używał na niższej mocy, bo ma to jeszcze taką zaletę że dokładniej można regulować moc błysku (za duży przeskok jest w między mocą maksymalną, a jednym poziomem niżej, często po zmianie mocy muszę przesuwać statyw jeszcze żeby było naświetlone tak jak chcę). Na mocy PRAWIE maksymalnej można błyskać bez opamiętania, przynajmniej przy temperaturze ok 25 stopni w pomieszczeniu.

Domyślnie

Akurat, kiedy nam się lampy zagrzały, to było z 30 stopni, pełne słońce, wiatru brak. I o takich warunkach mówię.

Domyślnie

Odnośnie awaryjności to spotkałem się z opinią (na flickr), że ok. 15 % tych lamp ma jakieś awarię (prędzej czy później). Jak zawsze coś za coś - mniejsza cena - większa szansa na problemy.
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 03-05-2011 o 22:37 Powód: dodano nawias z zawartością
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów