Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Pytanie o MB-D10

Mam oryginalny grip MB-D10 podpięty do nikona d300 i mam wątpliwości czy działa poprawnie.
    Mam dwa aku EN-EL3e, pierwszy w puszce pokazuje naładowanie 95%, drugi też w puszce 70%. Po włożeniu 1 do puszki, a drugiego do gripa niezależnie od tego jak mam ustawione w aparacie czy najpierw MB-D10 czy D300 info o naładowaniu zawsze pokazuje 95%. Czy tak powinno być? Aparat bez aku w body, a z aku w gripie nie włącza się pokazuje tylko na górnym lcd rozładowaną baterie.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-01-2011 o 15:14 Powód: pis. ("puszcze")

Domyślnie

Jeżeli grip BEZ WŁOŻONYCH AKU działa (pokrętła i klawisze) to znaczy że to problem z zasilaniem, mam podobnie w zamienniku Alphy, tyle że się nie pieści ze mna i wyłącza się momentalnie bez sygnalizowania słabej baterii - Pomimo że aku Full naładowane.

Serwis Ci pozostaje. Ewentualnie spróbuj przeczyścic styki, chociaż w gripie nie jest to łatwe - Szmatka lub pędzelkiem.
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Grip bez aku działa (pokrętła itd.) Ciekawe czy do serwisu sam grip czy też i puszka

Domyślnie

O nie nieee, jaka znów puszka! W życiu im jej nie oddawaj na Podstępu! Wyślij sam grip, prawdopodobnie wymienią na nowy. Z zamiennikami się nie pieszczą i wyieniaja od razu na nówki bez napraw, u Nikona pewno to się nie kalkuluje i będą naprawiać. Jeżeli dopiero co kupiony to wymień go w sklepie, jeżeli masz go juz jakiś czas - Serwisso
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Niestety mam go od 07.2008 więc już po gwarancji

Domyślnie

To radziłbym Ci nie wysyłać go na Podstępu, bo skasują Cie za naprawe jak (tutaj narzuca się porównanie do mniejszości narodowej). Lepiej kup sobie zamiennik Alpha - Gwar na 2 lata, rzadko występują problemy - A różnice miedzy oryginałem? Taka mała szara naklejeczka - ALPHA DIGITAL BY MEIKE - Nic poza tym. No, chyba że jesteś zagorzałym Nikoniarzem i zamienniki to dla Ciebie totalny chłam, s..asz kasą i czasem, żeby bawic się w Podstępu. Gdyby siadł mi oryginał, z samej niezdrowej ciekawosci zainwestowałbym z coś popularnego, co chwali większosć forum. Na dodatek Aplha to ułamek ceny oryginału, nawet jak coś siadzie - Masz gwarancje, a nawet jak Ci sie nie spodoba to sprzedaż go wszędzie, wszyscy chcą teraz alphy

Taka moja subiektywna opinia, ostateczną decyzję zostawiam oczywiscie Tobie
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Zawsze można bawić się z tym 'zesputym' i przekładać baterie do puszki jak się rozładuje, cała reszta w końcu działa. Trochę szkoda mieć zepsutego nikona i kupić 2 grip. Boje się sławnego serwisu Nikona p; tym bardziej, że z czasem teraz u mnie ciężko w tygodniu.

Domyślnie

Ale 8 klatek tym cudownie popsutym nikonem już nie wyciągniesz niestety
    Nikon FiX - Pomysł na...

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Ja to bym Ci radził sprawdzić czy styki z gripa dobrze stykają się z aparatem. Tego typu problemy występują czasem przy niedokręconym gripie.
    Ponadto, to chyba aparat mierzy i podaje stopień naładowania akumulatorów, a nie grip.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grand. Zobacz posta
    To radziłbym Ci nie wysyłać go na Podstępu, bo skasują Cie za naprawe jak (tutaj narzuca się porównanie do mniejszości narodowej). Lepiej kup sobie zamiennik Alpha - Gwar na 2 lata, rzadko występują problemy - A różnice miedzy oryginałem? Taka mała szara naklejeczka - ALPHA DIGITAL BY MEIKE - Nic poza tym. No, chyba że jesteś zagorzałym Nikoniarzem i zamienniki to dla Ciebie totalny chłam, s..asz kasą i czasem, żeby bawic się w Podstępu. Gdyby siadł mi oryginał, z samej niezdrowej ciekawosci zainwestowałbym z coś popularnego, co chwali większosć forum. Na dodatek Aplha to ułamek ceny oryginału, nawet jak coś siadzie - Masz gwarancje, a nawet jak Ci sie nie spodoba to sprzedaż go wszędzie, wszyscy chcą teraz alphy

Taka moja subiektywna opinia, ostateczną decyzję zostawiam oczywiscie Tobie
    Grand., jak się ma powyższe zachwalanie zamiennika do Twojego postu: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=168659

Z ciekawości pytam, bo miałem zamiennik (MB-D80), potem kupiłem oryginał i naprawdę, różnica to nie tylko kwestia naklejki.
    N

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów