Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Internet DSL

Domyślnie Internet DSL

Szanowni koledzy doradzą w takiej sprawierzejść na "Internet DSL"/pozostać przy "Neostradzie".
    CZy warto płacić więcej,nie mając pomysłu (przynajmniej na razie) jak wykorzystać możliwości DSL.Osobiście skłaniam się do "po staremu",nie imponuje mi, na razie , stały adres IP.

Domyślnie

TP proponowała mi to z 500 razy. Zostałem przy Neo.
    1. Nie potrzebuję stałego IP (kiedyś potrzebowałem do zdalnego monitoringu, teraz już nie). Zmiennego zresztą tez nie.
    2. Cena jest chora.
    3. Od kilku lat nie zdarzyło mi się, żebym stracił transmisję lub przerwał sesję.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie Re: Internet DSL

W takim razie po co rozważasz DSL?

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Ciesz się zmiennym IP w NEO (rapidshare itp.), a jak potrzebujesz serwera, to zakładasz konto na dyndns.ws i masz przekierowanie.
    Jestem leniwy, ale z tym walczę.
    Nie chce mi się włączyć komputera, ale jednak znajduje w sobie tyle siły, żeby go włączyć.

Domyślnie

pozostań przy tradycyjnej neo, konsultant jeszcze zapomniał Ci powiedzieć że cyfrowe łącze wymaga też odpowiednich akcesoriów - co generuje kolejne koszty, czasem przy dosć starej "bazie maszynowej" wymaga to nabycie zupełnie nowych urządzeń - pisze ogólnie bo nie wiem co tam na tej linii masz - centralki, modemy, faxy, routery itp itd...

Domyślnie

Dzięki wszystkim razem i każdemu z osobna,Zostaje po staremu,zwłaszcza że jest dobrze i taniej.

Domyślnie

Stały IP nie jest potrzebny 99,999% ludzi. Gdyby oferowali łącza synchroniczne (np wysyłanie 6mbit i ściąganie 6mbit) to bym się może skusił, gdyż klientom już od lat wysyłam zdjęcia ZIPami (czasami nawet jednorazowo 700MB) i wnerwiam się na słaby uplad. Jednak takiej oferty nie ma, więc ADSL wystarcza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Stały IP nie jest potrzebny 99,999% ludzi. Gdyby oferowali łącza synchroniczne (np wysyłanie 6mbit i ściąganie 6mbit) to bym się może skusił, gdyż klientom już od lat wysyłam zdjęcia ZIPami (czasami nawet jednorazowo 700MB) i wnerwiam się na słaby uplad. Jednak takiej oferty nie ma, więc ADSL wystarcza.
    Czyli standardowo oferuja ADSL......
    Z tego co wiem roznica pomiedzy DSL a ADSL jest taka, ze DSL ma sciaganie i wysylanie synchronicznie a ADSL jak nazwa wskazuje asynchronicznie.....
    Nie mam zadnego specjalnego osprzetu do netu, router z modemem i tyle...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-01-2011 o 11:55 Powód: lit.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Czyli standardowo oferuja ADSL......
    Z tego co wiem roznica pomiedzy DSL a ADSL jest taka, ze DSL ma sciaganie i wysylanie synchronicznie a ADSL jak nazwa wskazuje asynchronicznie.....
    Nie mam zadnego specjalnego osprzetu do netu, router z modemem i tyle...
    Źle wiesz, DSL ma kablówka - np. multimedia, adsl - TP
    Z tego co widać, więcej osób posiada adsl przez co łącza są bardziej obciążone u operatorów, co jak co, ale do tego samego serwera 1Mbps DSL (Multimedia) vs 1Mbps ADSL (TP) wygrywa DSL - ping 20ms (ADSL - ok 50ms)
    Nikon D3000 DX 18-55mm VR & Canon EOS 3000 EF 38-76mm
    Projekt tapeta opis i regulamin | Projekt tapeta: galeria: conra

Domyślnie

Oprócz stałego adresu (a właściwie kilku) IP, jest jeszcze szybki czas reakcji serwisu na problemy, stabilne parametry łącza, brak limitów ilości danych, bardzo mała awaryjność

Co do wad:
    - cena
    - konieczność kombinowania w przypadku awarii jeśli jesteś odbiorcą indywidualnym . Dzwonisz na błękitną, a oni po informacji, że masz DSL kierują Cię do biznesowej. Tam z kolei kierują Cię albo ponownie na błękitną, albo dają Ci bezpośredni numer do magików od DSL. Dalej już z górki

Reasumując - lepiej mieć neo i w miarę krótką umowę, bo konkurencja nie śpi

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów