Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Wódz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    [...] Jedynie do strony technicznej można mieć lekkie zastrzeżenia. Mianowicie dość mocno widać przejścia na górze kadru, a wielka szkoda, bo taka praca powinna być "dopieszczona". [...]
    Sęk w tym, ze ja wspomnianych przejść nie widzę, miałem z nimi problem wcześniej zanim załapałem nie tyle jak, co kiedy zapodać gradient. Na FF zdjęcie przeszło bez problemu, a tam to dopiero kwiat aptekarstwa siedzi...
    Myślę, że to wina ścieżki elektronicznej jaką każda fota musi przejść zanim trafi przed oblicze widza, serwer, nie znam się.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Gradient, który udaje szarą połówkę i filtr czerwony, reszta to duperele; uważasz to Krzysztofie za mocną obróbkę?
    Jak teraz piszesz to w sumie nie. Ale juz nie zaglebiajac sie w niuanse obrobki bo dla roznych osob slowo "mocna obrobka" ma rozne znaczenie. Doprecyzuje swoja wypowiedz i odczucia. Mam tylko na mysli efekt.
    Specjalnie wyszukalem Prezesa (ale to brzmi) w twoich watkach zeby go sobie na swiezo skonfrontowac z Wodzem.

I tak patrzac na tonacje nieba w Prezesie to widac ze obrobka byla(zawsze jakas jest), ale odnosze wrazenie ze "baza" w postaci barwy nieba ktora zarejestrowal aparat i jak to wygladalo mniej wiecej na miejscu w jakims stopniu pozostala. Tak samo na niebie jest troche rozproszonego swiatelka.

A teraz wezmy na przesluchanie Wodza. Czerwone niebo jak najbardziej wystepuje w naturze...ale nie az tak. Stad mam pierwsze skojarzenie z obrazem. Czernie na dole wydaja sie takie bardziej smoliste, i ta czerwien jest tak mocna, ciezka, moze dlatego ze przenika sie z tym czarnym. Czern i czerwony to jedno z najbardziej mocnych i kontrastowych zestawien kolorow jakie moze byc. Gasi to swiatlo na niebie ktore bylo w Prezesie.
    I tu mam nastepne skojarzenie z obrazem.
    Jest tak mocno i intensywnie ze "tak tam bylo" lub "tak tam bylo plus wizja autorska" dawno pouciekaly gdzie pieprz rosnie. Zostala tylko "wizja autorska".

Podsumowujac to wlasnie dlatego Prezesa uwazam za zdjecie a Wodza za malowidlo.
    Wodz jest tak mocny w odbiorze, ten kontrast i cemnokrwista, przytlaczajaca wrecz czerwien...ze tylko wyobraznia malarza moze stworzyc taki obraz. Ty akurat posilkowals sie tu postprocessem zamiast farbami i plotnem.

Dlatego napisalem ze Prezes to zdjecie, a Wodz to obraz.

I nadal twierdze ze masz dobre zdjecie Prezesa i dobry(moooocny!!!) obraz Wodza.

Pzdr.

P.s Juz kiedys pisalem ze nie ma co tak pisac oficjalnie Krzysztofie, bo ja mam wszedzie nick krzysztofz24, na you tube, e-mail, i wszelkie inne serwery. Gdzies tam sobie dawno temu zakladalem konto jak mialem 24 lata...i tak juz klepie wszedzie zeby sie nie pomylic.
    Dla kolegow z forum Krzysiek
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Andrzej, tak jak wspomniałem w swoim poście nie jest to dla mnie jakaś duża ujma dla tego zdjęcia.
    Bo przekaz emocjonalny i klimat w tej pracy jest najważniejszy.
    A cóż poradzę, że u mnie na wyświetlaczu widać to co napisałem.
    I tyczy się to wielu zdjęć, a w dużej ilości moich, nad czym wielce ubolewam .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    [...] Zostala tylko "wizja autorska". [...]
    Właśnie ona jest tu najważniejsza, to mi przyświecało. Z tej strony należy się zgodzić: zdjęcie jest potraktowane obróbką w stopniu mocnym.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Specjalnie wyszukalem Prezesa (ale to brzmi)
    Krzysiek, przyjeżdżasz mi wyczyścić monitor

Natomiast co do zdjęcia... ja to widzę na okładce jakiejś płyty. Dla mnie świetna robota. Może dlatego, że uwielbiam połączenie czerni i czerwieni. Jeszcze raz, świetna robota Andrzeju.

Oszczędny w słowach Awatar fiolka
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Pięknie podane...chusteczka z głowy...gratulacje ))
    S5 i rower i jeszcze S10-20, N16-85, Jupik, Heliosy i coś tam, coś tam

Domyślnie

Twoje prace bardzo mi się podobają, a ta jest rewelacyjna!!!
    Pozdrawiam. Krzysiek

Domyślnie

Lepsza dobra wizja niz byle jaki dokument Przynajmniej jest na czym oko zawiesic.
    Stosunek ilosci przekazu do ilosci obrazu jest tak duzy, ze z latwiscia przyjdzie
    zapamietac to ujecie na dluzej.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Bardzo dobre jak i pozostałe prace.
    Pozdr.

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ŁAAŁ !!! Super! Brawo !
    Czy jeśli nie mam papierocha między dwoma palcami lub w gębie to wyglądam niepoważnie ?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów