Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie SB-600 vs Nissin DI622

Witam

Szukałem na forum, ale nie znalazłem podobnego tematu. Mianowicie, która lampa będzie się lepiej sprawowała z D80. SB-600 czy Nissin DI622? Lampy będe używał w pomieszczeniach oraz w plenerze, nie musi błyskać na 200 metrów , ale nie chce żeby była też za słaba, chcę też wyzwalać ją bezprzewodowo. Proszę nie proponować innych lamp, w grę wchodzą tylko te dwie. Co radzicie?
    Ostatnio edytowane przez Wicked131 ; 07-01-2011 o 17:45

Domyślnie

Na pewno lampa systemowa dedykowana, ale porównując cenowo i przeznaczenia w Twoim przypadku polecam Ci di-622.

Domyślnie

Możesz czymś poprzeć swoją odpowiedź?

Domyślnie

jeśli bezprzewodowo, to bierz sb600. nie będziesz się frustrował.
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Oczywistym jest, że lepiej będzie się sprawować SB600 tak na aparacie jak i zdalnie.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Mam Nissina i za tą cenę to naprawdę fajna lampa. U mnie działa z D80 i jest kozak. Nie wiem jak to działa w automacie bo przeważnie jadę na przedziałce ręcznie. Z wad to rzeczywiście długie ładowanie (ale w dużej mierze to zależy od akumulatorów). Czasami jest jak kobieta... trochę nieprzewidywalna
    D80 + N50 1.8 + Nissin Di622
    www.zdjeciaslubne.za.pl; Drugie hobby http://www.zegarmistrzwroclaw.pl

Oszczędny w słowach Awatar dominicus
    Miasto
    Warszawa/Brwinów

Domyślnie

Nie mam żadnej z nich, ale jak bym miał wybierać tylko między tymi dwoma to biorę sabinkę. Sporo droższa, a o Nissinie nie było wielu pochlebnych opinii. Swoja droga to czemu wybierasz tylko miedzy tymi dwoma

Domyślnie

Bo na Nissina nowego w tej chwili mnie stać, a przez chwilę miałem możliwość kupna nowej SB-600 w świetnej cenie ale już nie mam. Więc może inaczej zadam pytanie. Czy jest jakaś lepsza propozycja w cenie powiedzmy do 400zl?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wicked131 Zobacz posta
    Czy jest jakaś lepsza propozycja w cenie powiedzmy do 400zl?
    za tą cenę nic lepszego nie znajdziesz..... ale jak uzbierasz ze 2 stówki to kupisz używaną sb-600
    Nikon FX

Domyślnie

mam nissin jakies dwa mc dosc sporo fotek na aku.eneloop i nie narzekam jestem zadowolony.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów