Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinczer Zobacz posta
    @messer twierdzi ze to proste, ale nie powinnas mu wierzyc.
    Mam wrażenie, że tego typu stwierdzenia trochę wychodzą poza przyjętą na forum netykietę.

Rozumiem, że Twoim zdaniem taka obróbka jest trudna. Pozwól jednak, że ja pozostanę przy swoim. Ok?
    Dla odmiany - ja mam argument: Obróbka w Photoshopie typu pin-up jest znacznie prostrza i mniej pracochłonna niż osiągnięcie takiego samego efektu bez użycia komputera (np. w przypadku fotografowania na slajdzie). Więc w tym kontekście (a właśnie w takim kontekście pisałem poprzedni post) jest to "łatwe".
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

@messer nie chce offtopowac ale jeśli robilbys zdjecia na rekach jest jeszcze trudniej. Liczy sie obraz. Twoja rada na konkretne pytanie byla nie byla konkretna delikatnie rzecz ujmujac i nic nie wnoszaca oprocz bzdurnej wg. mnie informacji ze jesli cos sie robi w PS'ie to jest latwe. Ale wierze ze tak jest i potrafisz to zrobic (ja nie czuje sie na tyle biegly w obrobce by tak twierdzic) wiec milo by bylo jesli kolezance i mi przy okazji pokazesz te fyfnascie warst.
    D90, Samyang, Tamron, Tokina, Nikkor
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

nie wiem dlaczego odrazu średni format, panie i panowie z puchy takiego zdjęcia nie dostaniecie, obróbka i jeszcze raz obróbka i rzeczywiście nnie jest to takie trudne, oczywiście kto zna Psa, ja znam dlatego takie jest moje zdanie, oczywiście sztab ludzi tez musi byc, wizażystka, fryzjerka itd. itp.
    Często wydaje się to nieosiągalne dla normalnego pstrykacza, otórz nie. Robiłem kilka zdjęc z zawodową wizażystką i fryzjerką, co prawda portrety ale generalnie taki sam scenariusz, koszt jakieś 400 zł za makijaż i fryz, do ttego trzy lampy i jeden aparat i tło rzecz jasna

Domyślnie

Akurat sztab make upstow mam spory, modelek kilkanaście, stylizuje sama wiec takie sprawy to mały majki. dzieki serdeczne wszystkim ktorzy rzucaja jakies podpowiedzi, jak znajde chwile w studio to przerobie to co napisaliscie. W rzeczy samej jak by wpadly Wam w łapki jakieś tutki to dawać, nie przestawać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    Kolory "podbijasz" na warstwach, a głównym narzędziem jest smudge (jak sie tam zwie w ps), dodge, burn.. do tego szczypta blur i structure oraz sporo czasu
    Jeśli ktoś lubi tracić mało produktywnie duże ilości czasu, to powyższe metody są właściwe. Tym którzy cenią swój czas wystarczą ze 2-3 adjustment layery ogólne i może ze 3-4 z luźną maską.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Freszu, a mógłbyś rozpisać swoją receptę bardziej szczegółowo?

Domyślnie

No nie bardzo, bo wiesz, o metodach obróbki to się książki pisze Odniosłem się do metod zaproponowanych przez jednego z kolegów, które są ani wydajne, ani efektowne. Ale wszystko zależy od konkretnego zdjęcia, im lepiej jest przemyślane i technicznie zrobione, tym mniej trzeba dłubać. Rzuć konkretny problem, to da się znaleźć konkretne rozwiązanie, przy takim teoretyzowaniu o hipotetycznych zdjęciach, to se można gdybać długo i namiętnie. Już ktoś wcześniej w tym wątku wspomniał, że przy takich fotkch (w tym również z racji ich rozmiaru) o technologii wykonania można powiedzieć dokładnie NIC, z czym się w zupełności zgadzam.
    Jak sama piszesz masz sztab mejkapistów, modelki, dostęp do studia pewnie też (jakieś tam sugestie o ustawieniu świateł już padły) - a więc do roboty kobieto, trza się brać za eksperymenty. Poćwicz, pokaż efekty, pokaż do czego dążysz i z pewnością dostaniesz rzeczowe argumenty co i jak poprawić w warstwie fotograficznej (na to bym kładł szczególny nacisk), a co w warstwie obróbkowej.

Domyślnie

dobra, to jesteśmy umówieni ;]

Domyślnie

OK, idę już prasować krawat

Domyślnie

Poczytaj sobie tego bloga, a "Światło" zacznie padać tam gdzie zechcesz
    http://www.lukaszpiech.pl/

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów