Przejrzałem trochę neta i sam już nie wiem.
Wystarczyłby mi zwykły Home Premium, ale przeczytałem, że w tej wersji brakuje takiego "gadżetu" jak Windows XP mode.
Jak rozumiem, pozwala to na instalację programów pod XP'ka na 7'ce, tylko na ile to przydatne, skoro Articool i SzMuD nie zauważyli problemów.
Ściągnąłem ze strony windows'a taki programik: "Doradca uaktualnienia systemu Windows 7", który przeskanował mi kompa w celu wykrycia, czy nie będzie problemu z przejściem na 7'ke.
Wyszło, że tylko jedna aplikacja będzie wymagała nowej wersji, ale za to żeby korzystać z Windows'a Pro 64 bit muszę mieć przynajmniej 3 GB Ram'u.
Jak wrócę do domu (czyli gdzieś ok. środy) to dowiem się w sklepie co oni o tym sądzą.
Przeczytałem kilka opinii na temat dysków SSD, że póki co nie warto są jeszcze za drogie, a poprawa wydajności nie jest aż tak znaczna względem wysokiej ceny, dlatego chyba nowy dysk sobie odpuszczę i zakupie na razie tylko ram (4 GB) i zoabaczę, czy odczuję jakąś różnicę na XP.
Windows 7 mam wrażenie że sam z siebie zjada dużo więcej ram'u niż XP, bo jest taki "przebajerzony" więc po przesiadce mógłbym wcale nie zobaczyć różnicy.
No i jeszcze jedno....
Co myślicie o pamięciach Patriot Extreme Performance Bladed 2x2048 800mhz DDR2 Eased Latency (5-5-5-12) (fju, ale długa nazwa)?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami