Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Niestety, ale nie ma żadnego "numerka", który mógłby pomóc w znalezieniu odpowiedzi, w czym tkwi problem.
    Formatowałem i z poziomu Windowsa przed instalacją (teraz właśnie się to dzieje, bo akurat próbuje jeszcze raz i jak na razie mam komunikat "CZekaj, aż Instalator sformatuje partycję").

Tylko teraz nie wiem, czy po sformatowaniu system sam się zaczyna instalować czy jak?
    Jeśli to nie pomoże, spróbuje jeszcze raz GParted'em i jak to nie pomoże, to już dam sobie spokój.

Bios mam przywrócony do ustawień domyślnych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Formatowałem i z poziomu Windowsa przed instalacją (teraz właśnie się to dzieje, bo akurat próbuje jeszcze raz i jak na razie mam komunikat "CZekaj, aż Instalator sformatuje partycję").

Tylko teraz nie wiem, czy po sformatowaniu system sam się zaczyna instalować czy jak?
    Jeśli to nie pomoże, spróbuje jeszcze raz GParted'em i jak to nie pomoże, to już dam sobie spokój.

Bios mam przywrócony do ustawień domyślnych.
    Tak zacznie się sam instalować.
    Próbuj naprawdę warto samemu, lepiej samodzielnie, niż dać jakiemuś "GURU".

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Polecam świetny program do Backupu Acronis True Image.

U siebie mam zrobioną kopie zapasową partycji systemowej wraz ze wszystkimi programami. Przywrócenie wszystkiego trwa około 15 minut i mamy świeży system ze wszystkim co potrzebujemy.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Polecam na przyszłość - instrukcja instalacji xp - http://lajfmajster.pl/2009/01/24/ins...-krok-po-kroku

oraz do ściągnięcia SYMULATOR instalacji XP ( in English) - http://rbytes.net/software/windows-x...ulator-review/

lub filmowo http://chomikuj.pl/Liear/E-boks/Pora...+krok+po+kroku
    Ostatnio edytowane przez hydra_nt ; 07-01-2011 o 11:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Polecam świetny program do Backupu Acronis True Image.

U siebie mam zrobioną kopie zapasową partycji systemowej wraz ze wszystkimi programami. Przywrócenie wszystkiego trwa około 15 minut i mamy świeży system ze wszystkim co potrzebujemy.
    A moze cos podobnego, ale darmowego?

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto

Domyślnie

Nie spotkałem się z podobnym za free. Też długo zwlekałem z zakupem, ale nie żałuję.

Domyślnie

No . . . win. XP to stary i dość siermiężny system, ile ja nerwów przez to g.... zjadłem uff, historia. Również polecam Ubuntu w zastępstwie windy, system zupełnie bezstresowy, stabilny.

W sumie teraz używam win7 ze względu na programy typu AutoCAD i muszę przyznać ze system daje rade, ze starym XP nie ma co porównywać.

P.S. do ratowania danych z padniętego systemu używam i polecam Linux Puppy.
    http://puppylinux.org/main/Download%...%20Release.htm
    Ostatnio edytowane przez Cosnek ; 07-01-2011 o 16:26

Domyślnie

Odświeżę trochę wątek, bo mam zamiar rozbudować kompa trochę bardziej, niż myślałem na początku.

A więc planuje zakup RAM'u do mojej płyty głównej ASUS P5B Deluxe.
    Wiem, że to dość stara płyta i nie wiem, na ile mogę sobie pozwolić.
    Początkowo myślałem o 4 GB, ale teraz zaczynam myśleć, czy nie "iść na całość" i od razu nie wrzucić tam 6 albo 8 GB?
    Czy to nie będzie przesada tylko do tego, by używać programów typu Photoshop czy Capture NX?
    No i czy moja płyta główna pociągnie 8 GB?

Druga rzecz, jaką zamierzam zmienić, to system.
    Windows XP jak sami wspomnieliście, to już trochę archaiczny system, dlatego mam zamiar kupić Windows'a 7.
    Tylko tutaj mam kolejne pytanie.
    Jest kilka wersji tego systemu (nie mówię o home i proffesional) i nie bardzo wiem, na czym dokładnie różnią.
    Np.: wersja 32 i 64 bitowa.
    Jaka jest właściwie między nimi różnica (mówię tu o różnicy w odczuciu dla użytkownika, bo sama nazwa wskazuje różnice).
    Inna różnica to wersja box i OEM (tu też nie chodzi o dołączone pudełko), czy są między nimi jakieś większe różnice?

I trzecia sprawa to dysk.
    Myślę o zakupie jakiegoś małego dysku SSD na system i pliki wymiany.
    Czy uważacie, że taki dysk spowoduje przyśpieszenie działania systemu oraz programów?
    Jaka pojemność wystarczy na system i "pliki tymczasowe" (chodzi mi o pliki historii PS itp.)?

Jest jeszcze jedno zasadnicze pytanie - jak jest z kompatybilnością oprogramowania pod Windows 7?
    Czy wszystkie programy, które działały po XP będą bez problemu działać pod Win 7?

Dzięki za pomoc!
    Ostatnio edytowane przez mini21 ; 14-01-2011 o 10:09

Oszczędny w słowach Awatar SzMuD
    Miasto
    Rumia /k. Gdyni

Domyślnie

Jak chcesz 4GB ramu badz wiecej to system musi byc 64bit-owy, zeby wpelni wykorzystac.
    Dysk SSD da znaczacego kopa
    A z wiekszoscia programow nie powinno byc problemow
    Coolpix 4500 / D7100 + N17-55 + N35 + N55-200VR + SB-700

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto

Domyślnie

Płyta obsługuje maksymalnie 8Gb Ramu. Najlepiej kup w dualu czyli albo 2x2 albo 2x4. Wiadomo im więcej tym lepiej.

System W 7 Home Premium 64bit wystarczy. Wersja Oem różni się tym że kupujesz ją pod dany komputer i jest ona przypisana pod płyte główną, ale dowiadywałem się i raczej Msoft nie robi problemów jak zmienisz na inna i przyznaję aktywację, dlatego ja wybrałem taką, a cena było o połowę tańsza od wersji boxowiej.

Tutaj masz porównanie dostepnych wersji: Link

SSD - Proponuję Intel X25-M 80Gb - zmieścisz system i wszystkie programy

Ja nie zauważyłem żadnych problemów z oprogramowaniem po przesiadce na W7. Jedynie sterowniki trzeba pobierać pod ten system, ale w moim przypadku wszystko było/jest.
    Ostatnio edytowane przez Articool ; 14-01-2011 o 13:06

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów