Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 79

Wątek: Zejście

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Nie bardzo to wszystko tu pojmuję, przecież fotografia ma cieszyć nie dzielić .
    I nie bardzo pojmuję dyskusję, która tu zaczyna mieć miejsce .
    Dlatego proponuję dać na wstrzymanie, aby dla wszystkich ta pasja wielce przyjemną pozostała .

Domyślnie

Przestańcie bardzo proszę , to jest niesmaczne , nie ma sensu obrzucać się błotem , łączy nas pasja i to jest najważniejsze!

Domyślnie

kapitalne ! szczegolnie nr 2

Domyślnie

OK, proszę admina o usunięcie mojego konta. Decyzja ta jest ostateczna i przemyślana! Jako pół bóg nie znajduje już tu dla siebie miejsca.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anonymos Zobacz posta
    OK, proszę admina o usunięcie mojego konta. Decyzja ta jest ostateczna i przemyślana! Jako pół bóg nie znajduje już tu dla siebie miejsca.
    Opanuj sie, lubie twoje zdjeia i cenie, cenie tez twoje zdanie......a;e przesadziles z tym slowem ktore uzyles wobec jednego z nas

Domyślnie

Ciekawe, przejrzałem portfolio Marcina, niektóre charakterystyczne zdjęcia porównałem z tymi i rzeczywiście widać bardzo duże podobieństwo (faktura, kolor, światłocienie skał). Aczkolwiek osobiście stylem tego bym nie nazywał, sporo takich zdjęć w sieci widziałem. Nawet moja babcia wiedziała, że tajnika na świetną drożdżówkę sąsiadce ani synowej się nie sprzedaje. Wycieczka osobista w stosunku do forumowicza dla mnie jest nie do przyjęcia (jak za napisanie wyrazu potocznego są dawane ostrzeżenia).

Po rozlanym piwie nie ma co płakać publicznie, jak się coś robi trzeba dwa razy pomyśleć a tupanie nogą i robienie zamętu jest mało poważnym rozwiązaniem sprawy.

po części podzielam zdanie Herba.
    Ostatnio edytowane przez MR ; 06-01-2011 o 01:07

Domyślnie

Groteska.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Oj niestety wielu panów tutaj choruje na manię wielkości.To jeszcze pół biedy, najgorsi są lizusi.Foty świetne.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Witam.
    Zdjecia obejrzalem i potem doczytalem do konca watek lacznie ze sporem jaki sie wytworzyl. Zdjecia Klarensa musza sie podobac statystycznej wiekszosci bo sa dobrze "naswietlone" na calej powierzchni kadru, sa kolorowe, i sa wyrazne. Znam te tereny bo mieszkam niedaleko od Klarensa i musze przyznac ze to co widac na zdjeciach a to co pokazuje autor odbiega znacznie od rzeczywistosci, kolory zazwyczaj sa wyblakle i szare, bo pogoda tu jest czesto szara i deszczowa, ale stosujac filtry i obrobke uzyskuje znakomite obrazy. I teraz zadaje sobie pytanie na ile te zdjecia sa odzwierciedleniem prawdziwych barw natury tych miejsc a na ile wkladu wlasnego autora. Niewatpliwie sa one poddawane dosc mocnej obrobce, bo moje fotki nigdy nie osiagaly takiego nasycenia barw i kontrastow ale tez zalezy to od stylu i smaku autora, z drugiej jednak strony aby cos sprzedac musi to miec odrobine komercji.
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aberrator Zobacz posta
    Witam.
    Zdjecia obejrzalem i potem doczytalem do konca watek lacznie ze sporem jaki sie wytworzyl. Zdjecia Klarensa musza sie podobac statystycznej wiekszosci bo sa dobrze "naswietlone" na calej powierzchni kadru, sa kolorowe, i sa wyrazne. Znam te tereny bo mieszkam niedaleko od Klarensa i musze przyznac ze to co widac na zdjeciach a to co pokazuje autor odbiega znacznie od rzeczywistosci, kolory zazwyczaj sa wyblakle i szare, bo pogoda tu jest czesto szara i deszczowa, ale stosujac filtry i obrobke uzyskuje znakomite obrazy. I teraz zadaje sobie pytanie na ile te zdjecia sa odzwierciedleniem prawdziwych barw natury tych miejsc a na ile wkladu wlasnego autora. Niewatpliwie sa one poddawane dosc mocnej obrobce, bo moje fotki nigdy nie osiagaly takiego nasycenia barw i kontrastow ale tez zalezy to od stylu i smaku autora, z drugiej jednak strony aby cos sprzedac musi to miec odrobine komercji.
    pozdrawiam
    Bo nie umiesz zdjęć obrabiać :P

A co do zwady Klarensa i Marcina, cóż każdy ma po części trochę racji, ale... z jednej strony Marcin ma prawo być rozżalony, bo wypracował sobie niepowtarzalny styl, ale... nie jest powiedziane, że ktoś inny nie może robić podobnych zdjęć, może on tez takie lubi i takie mu się podobają. Plagiatu tu nie ma, zatem... nie wiem no ja nie chce obstawac za żadnym z tych dwóch fotografów, bo obaj odwalają kawał dobrej roboty...

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów