Rewelacji nie ma, ale patrzac na twoje pierwsze prace z tymi badylami to widze ogromny postep!![]()
Szukaj
Rewelacji nie ma, ale patrzac na twoje pierwsze prace z tymi badylami to widze ogromny postep!![]()
Nikon http://greg77.com/
światło jest niesamowite
Ciekawie uchwycone, tylko w kadrze przyciasno troche.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Dobre zdjęcie "z niczego". Chyba cięższe do zrobienia niż przeciętne czegoś ładnego![]()
...N...i...k...o...n... ale już niedługo (-> Olympus)
Moja pomylka...ale, ale, to nie przez to, ze w pokoju bylo ciemno, mysle ze na moj osad mogla wplynac wczesniejsza obecnosc na spotkaniu towarzyskim z udzialem alkoholu
.
No ale pomylka moja...wiec zeby zatrzec negatywne wrazeniepostaram sie jeszcze poprodukowac przy tresciwej ocenie i analizie zdjecia:
Samo zdjecie po otwarciu nie wywoluje we mnie jakichs emocji, ani negatywnych, ani pozytywnych...tak nie zatrzymuje na dluzej. I o ile przy drugim spojrzeniu zauwazam to bardzo ciekawe oswietlenie w centralnej czesci kadru, dobrze podkreslone umiarkowana winieta...to glowne ksztalty na zdjeciu(formy), czyli rzeczone stojaki mimo dobrego rozmieszczenia w kadrze nie sa dla mnie...atrakcyjne. Moze i troche przypominaja szkielety, ale nie widze tu jakiejs symboliki, motyw mi po prostu nie gra...no to sa stojaki. I chocbym nie wiem jak wysilal swoja percepcje i wyobraznie to nie jestem w stanie przypisac im czegokolwiek, jakiegos znaczenia.
Przypomnij sobie np "Odyseje Kosmiczna 2001" i motyw Monolitu. Symbolika jest tu bardzo wyrazna i mocna( juz nie bede dalej analizowal jaka)
A tu te stojaki, zwykle patyki zetkniete w jakis ksztalt tylko po to zeby sluzyc tak prozaicznemu zadaniu jak podtrzymywanie pedow fasoli...
Choc wlasnie przed chwila mi blysnal tali ciag myslowy: stojaki podtrzymuja pedy->pedy pna sie do gory->mozna to skojarzyc z rozwijajacym sie zyciem->ale tutaj nie ma pedow(zycia)->...i zostaj tylko martwe SZKIELETY.
Dodatkowo specyficzne swiatlo w srodku kadru to moze byc pozostalosc tego zycia ktorego juz nie ma, bo zaraz winieta ze swoim mrokiem saczacym sie z rogow otuli calunem ciemnosci te martwe szkielety...
Podsumowujac, to po tej analizie ktora mi sie przed chwila wylegla(ale to rozkminilem) nie wypada kwitowac oceny zdjecia zwyklym podoba mi sie/nie podoba, bo to byloby zbyt proste.
Mam nadzieje ze docenisz moj stopien zaangazowania w "tresciwosc" komentarza.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Czasami mnie nachodzi na wypracowanka....
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Skontaktuj się z nami