Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Szkielety

Domyślnie

Rewelacji nie ma, ale patrzac na twoje pierwsze prace z tymi badylami to widze ogromny postep!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

światło jest niesamowite

Domyślnie

Ciekawie uchwycone, tylko w kadrze przyciasno troche.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Dobre zdjęcie "z niczego". Chyba cięższe do zrobienia niż przeciętne czegoś ładnego
    ...N...i...k...o...n... ale już niedługo (-> Olympus)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Hmmm...
    Zamiast "aż 3" powinno być chyba "tylko 4", nie sądzisz? Zrzucam to na karb późnej pory - pewnie ciemno miałeś w pokoju...
    Ale mógłbyś nie pisać tak głośno!
    Jakby się niektórzy zorientowali, że to stojaki, to raportom nie byłoby końca...
    Moja pomylka...ale, ale, to nie przez to, ze w pokoju bylo ciemno, mysle ze na moj osad mogla wplynac wczesniejsza obecnosc na spotkaniu towarzyskim z udzialem alkoholu.

No ale pomylka moja...wiec zeby zatrzec negatywne wrazenie postaram sie jeszcze poprodukowac przy tresciwej ocenie i analizie zdjecia:

Samo zdjecie po otwarciu nie wywoluje we mnie jakichs emocji, ani negatywnych, ani pozytywnych...tak nie zatrzymuje na dluzej. I o ile przy drugim spojrzeniu zauwazam to bardzo ciekawe oswietlenie w centralnej czesci kadru, dobrze podkreslone umiarkowana winieta...to glowne ksztalty na zdjeciu(formy), czyli rzeczone stojaki mimo dobrego rozmieszczenia w kadrze nie sa dla mnie...atrakcyjne. Moze i troche przypominaja szkielety, ale nie widze tu jakiejs symboliki, motyw mi po prostu nie gra...no to sa stojaki. I chocbym nie wiem jak wysilal swoja percepcje i wyobraznie to nie jestem w stanie przypisac im czegokolwiek, jakiegos znaczenia.

Przypomnij sobie np "Odyseje Kosmiczna 2001" i motyw Monolitu. Symbolika jest tu bardzo wyrazna i mocna( juz nie bede dalej analizowal jaka)
    A tu te stojaki, zwykle patyki zetkniete w jakis ksztalt tylko po to zeby sluzyc tak prozaicznemu zadaniu jak podtrzymywanie pedow fasoli...

Choc wlasnie przed chwila mi blysnal tali ciag myslowy: stojaki podtrzymuja pedy->pedy pna sie do gory->mozna to skojarzyc z rozwijajacym sie zyciem->ale tutaj nie ma pedow(zycia)->...i zostaj tylko martwe SZKIELETY.
    Dodatkowo specyficzne swiatlo w srodku kadru to moze byc pozostalosc tego zycia ktorego juz nie ma, bo zaraz winieta ze swoim mrokiem saczacym sie z rogow otuli calunem ciemnosci te martwe szkielety...

Podsumowujac, to po tej analizie ktora mi sie przed chwila wylegla(ale to rozkminilem) nie wypada kwitowac oceny zdjecia zwyklym podoba mi sie/nie podoba, bo to byloby zbyt proste.

Mam nadzieje ze docenisz moj stopien zaangazowania w "tresciwosc" komentarza.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Mam nadzieje ze docenisz moj stopien zaangazowania w "tresciwosc" komentarza.
    No pewnie, że docenię... Ale dopiero jak wyjdę ze wstrząsu spowodowanego szokiem... albo może odwrotnie...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Czasami mnie nachodzi na wypracowanka....
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów