Rozumiem, że to ranek? Wtedy rzeczywiście świat wydaje się lekko rozmemłany, mimo wszystko dorzucił bym nieco kontrastu, zwłaszcza na konar. Podoba mi się zabawa GO.
Szukaj
Rozumiem, że to ranek? Wtedy rzeczywiście świat wydaje się lekko rozmemłany, mimo wszystko dorzucił bym nieco kontrastu, zwłaszcza na konar. Podoba mi się zabawa GO.
No, lekka "żółtaczka" w kadrze zagościła.
Jak bardzo lubię ciepły WB, to podszedłbym do obróbki trochę selektywniej.
O ile piasek i jego ciepła barwa jest jak najbardziej akceptowalna, to konarek w cieniu trochę skarży się na nadmiar koloru żółtego.
Selektywnie zdjąć tegoż zabarwienia, dokontrastowić, lekko zgasić i będzie gucio.
Ale dzięki wielkie za duży kawałek ciepełka bijący z tego kadru.
Nie wiem która to już wersjaale powiedzcie jak to wygląda teraz bo dla mnie już teraz wszystko jes za żółte
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
Nie ważne która wersja, ale moim zdaniem jest dużo, dużo lepiej.
Czyli dobry kierunek.
Patrzyłem na zdjęcia z moraw z Twojego nikora i mojej sigmy no i ona wprowadza taką dominatę niestety, nikorek bardziej naturalny
Jak dla mnie wciąż za żółto
Może podejdź do tematu jeszcze raz za tydzień,czasami taka przerwa daje rezultaty
Co do zdjęcia to mi się podoba w prawym rogu tą ciemniejszą plamę bym stemplem ciapnął po glacy
Jakie tele sigmy posiadasz?
D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters
lipiec 5 rano więc będzie żółtawo ale ile żółtego będzie ok?
przerwy robię także i tu podejdę pewnie znowu
sigma 70-200 II
Mz żółć powinna mieć inny odcień,bardziej żywy,ale nie za mocny.
Mam taką petardę też z 5 rano i też z kontrysame kłosy
Nie wiem czy taki kolor by tutaj pasował![]()
D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters
Może jakoś tak: http://img717.imageshack.us/img717/4840/dkk3044zmaa.jpg .Mam nadzieję, że się nie obrazisz, chcę pomóc, a nie poprawiać Ciebie.Też się często męczę z kolorkami.Chyba najlepsza metoda to odłozyć na jakiś czas i podejść ponownie.
A new shit has come to light...
Skontaktuj się z nami