Chodzi mi o dwa uchwyty do lampy koszt około 30 złA nie posiadam konta bankowego i paypal wiec pytam tutaj
![]()
Szukaj
Chodzi mi o dwa uchwyty do lampy koszt około 30 złA nie posiadam konta bankowego i paypal wiec pytam tutaj
![]()
Podpiszę się pod tym pytaniem.
Można zrobić generator na NE555, który by "naciskał" przycisk na ułamek sekundy co np. 10 minut. Myślę, że zmieściłoby się to w środku lampy. Trochę schematów można znaleźć pod hasłem "NE555 intervalometer" w google.
Ostatnio edytowane przez arek-hs ; 21-02-2011 o 10:52
Średnio ogarnięty elektronik powinien to zrobić bez problemów, koszt części to mniej niż 10zł.
Możesz zapytać na forum elektroda.pl. Sam bym zrobił, ale teraz nie mam za bardzo czasu.
Właśnie sprawdziłem i myślę, że w YN460-II wystarczy miejsca w środku. Zasilanie raczej można wziąć prosto z lampy. Jest też łatwy dostęp do miejsca, w którym trzeba się przylutować do przycisku.
Witam po raz pierwszy. Jestem (amatorem) w trakcie rozważań nad zakupem lamp YN-460II lub YN-560, w celu podłączenia na różne sposoby do Sony A-100. Przeczytałem całą dyskusję i bardzo mi ona pomogła we wstępnym podjęciu decyzji, ale pojawiła się pewna niejasność, o którą chciałbym spytać:
YN-560 - brak dedykacji, tylko Manual, ale jest zoom palnika,
YN-460II - jest dedykacja i jakieś tam wspomagania TTL itp.
... Wobec tego.. Jak wykorzystywany jest zoom palnika w YN-560, skoro chodzi tylko na manualu? Jak on sobie ten zoom palnika reguluje? Przepraszam, jeśli pytam zbyt lamersko, ale to będzie moja pierwsza lampa w życiu.
Pozdrawiam.
Skontaktuj się z nami