Close

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 142
    Oszczędny w słowach Awatar Tooomek16
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie

Chodzi mi o dwa uchwyty do lampy koszt około 30 zł A nie posiadam konta bankowego i paypal wiec pytam tutaj

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Czemu te lampy maja ten idiotyczny wyłącznik po kilkunastu minutach? Czy ktoś wie jak to całkowicie wyłączyć?

Domyślnie

Podpiszę się pod tym pytaniem.

Domyślnie

Można zrobić generator na NE555, który by "naciskał" przycisk na ułamek sekundy co np. 10 minut. Myślę, że zmieściłoby się to w środku lampy. Trochę schematów można znaleźć pod hasłem "NE555 intervalometer" w google.
    Ostatnio edytowane przez arek-hs ; 21-02-2011 o 10:52

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

A znajdziesz czlowieka w Polsce ktory to wykona bo juz sama propozycja dla mnie brzmi tajemniczo.

Domyślnie

Średnio ogarnięty elektronik powinien to zrobić bez problemów, koszt części to mniej niż 10zł.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

No to płacę podwójnie. Jest tu ktoś taki na forumm??????

Domyślnie

Możesz zapytać na forum elektroda.pl. Sam bym zrobił, ale teraz nie mam za bardzo czasu.
    Właśnie sprawdziłem i myślę, że w YN460-II wystarczy miejsca w środku. Zasilanie raczej można wziąć prosto z lampy. Jest też łatwy dostęp do miejsca, w którym trzeba się przylutować do przycisku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tooomek16 Zobacz posta
    Jak ktoś będzie coś zamawiał u tego sprzedawcy : mkstudio2012 to dajcie znać dołączył bym sie do zamówienia.
    ostatnio ten sprzedawca się popsuł , zaliczył u mnie juz drugą wpadkę, dostałem odbiorniki bez nadajników. Paypal ma znowu co robić. I dość długo trzeba czekać na wysyłkę .
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Witam po raz pierwszy. Jestem (amatorem) w trakcie rozważań nad zakupem lamp YN-460II lub YN-560, w celu podłączenia na różne sposoby do Sony A-100. Przeczytałem całą dyskusję i bardzo mi ona pomogła we wstępnym podjęciu decyzji, ale pojawiła się pewna niejasność, o którą chciałbym spytać:
    YN-560 - brak dedykacji, tylko Manual, ale jest zoom palnika,
    YN-460II - jest dedykacja i jakieś tam wspomagania TTL itp.
    ... Wobec tego.. Jak wykorzystywany jest zoom palnika w YN-560, skoro chodzi tylko na manualu? Jak on sobie ten zoom palnika reguluje? Przepraszam, jeśli pytam zbyt lamersko, ale to będzie moja pierwsza lampa w życiu.
    Pozdrawiam.

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów