Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 90

Domyślnie

Podobno na Targach w Łodzi będzie można dokładnie oglądnąć to nowe Fuji - ciekawe, czy pozwolą "cóś pstryknąć" i zabrać... I podobno, po 20-tym b.m., na naszym rynku dostępne s5 będzie...i w cenach "normalnych" podobno też...
    No, zobaczy się ...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Dzwoniłem do FP i nie bez problemów uzyskałem info że proponowana cena to 7999,00 dostępnośc po 20 marca.
    Skoro na Allegro sa już dostępne z niemiec za 6900 - nowość . Tp znaczy że za 3 tygodnie będą po 6200 . Zawsze pierwsze szt. na aukcjach mają zawyżone ceny.
    Pozdrawiam
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yaro Zobacz posta
    Dzwoniłem do FP i nie bez problemów uzyskałem info że proponowana cena to 7999,00 dostępnośc po 20 marca.
    Skoro na Allegro sa już dostępne z niemiec za 6900 - nowość . Tp znaczy że za 3 tygodnie będą po 6200 . Zawsze pierwsze szt. na aukcjach mają zawyżone ceny.
    Pozdrawiam
    Canon 5D okazał się zbyt słaby?
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Jest niezły owszem, ale sentyment do Fuji mam i nic nie poradzę.
    Muszę go "dorwać" potestować byc może kupię i wtedy zdecyduję przy czym pozostanę.
    Ja już taki jestem, że jak sam nie "pomacam" to i tak nie uwierzę w niczyje zapewnienia. Jak nie da się pożyczyc to kupię.

Y.
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

Yaro -jakby takie body N i matryca fuji FF -toby dopiero frajda była, nieee? Mam (maleńką) nadzieję, że jeszcze N coś "wyprodukuje"...a jeśli nie, to się wnukom będzie opowiadało - była kiedyś taka fajna firma...

Ale może tekst - "była kiedyś fotografia" - trza będzie wygłaszać???

Dobranoc...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yaro Zobacz posta
    sentyment do Fuji mam i nic nie poradzę.
    Ale Fuji za dlugo to nie miałeś - ze 2-3 miesiące pewnie.
    Skąd więc ten sentyment?
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Czornyj napisal:
    Tutaj jest bardzo solidny teścik:
    http://www.pictchallenge-archives.ne...FujiS5Pro.html
    Z czego wynika, ze fuji maximum mozliwosci osiaga dopiero na rawach wolanych na Hyper-Utilily.
    Tak zreszta w praktyce jest tez przy S3.
    I to jest jeden z elementow, ktory powstrzymuje mnie przed zmiana tej starej puszki na nikona. Bo w odroznieniu do capture 4.4 czy NX wolacz fuji jest duzo wygodniejszy w obsludze. Choc nie ma az tylu mozliwosci zmian parametrow.

Tak przy okazji, za ile dzis mozna realnie sprzedac w Polsce S3 z przebiegiem ok. 30 tys.?
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Istotnie, obrobka rawow jest bardzo szybka i latwa, a efekt wrecz znakomity.
    Rawy w s5 maja jednak pewna wade. Ich wielkosc przy maksymalnej rozdzielczosci oscyluje wokol 25MB.
    Bardzo drazni czas zapisu pliku RAF na karte - poki co, jest to jedyna rzecz, ktora mnie denerwuje.

Domyślnie

Do MARUSKA
    Czytam że pracujesz na programie Fuji Hyper -Utilily.Jak go zdobyć ? Czy dokładają go do puszki Fuji? A może jest gdzieś osobno do kupienia? A może chciałbyś udostępnić go koledze w celu przetestowania jak obrabia pliki raw ale Nikona. Może będę się mógł czymś zrewanżować?

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów