Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Po prostu zmienię bank, bo w żadnym innym nie naliczają kar wcześniej, niż mogą.
    O naiwności

Swoją drogą, nie wiem jak to jest w Polsce ale w UK każda taka sytuacja, nawet nie z winy kilenta (przerabiałem temat kilka razy na początku mojej kariery) kończy się popsuciem historii kredytowej. To się odbija później, kiedy klient stara się o większe pieniądze.

Ja się nauczyłem, że jeśli termin jest do 10tego to spłacone mam już 7mego
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Gorzej jest ze wspomnianymi rachunkami za np. prąd. Przeciez człowiek może wyjechać na pół roku. Z jakiej paki płacić im prognozowane zużycie co miesiąc???? Czy jak idę do sklepu to płace z góry za chleb który zjem albo i nie????
    przecież można przed wyjazdem poinformować zakład en. o planowanym braku zużycia. sami się raczej nie domyślą

Domyślnie

otoz to - banki maja rozne pratkyki ciekawe - np w piatek juz nie ksieguja wplat - wiec co z tego ze dotrze
    a inny system sprawdza czy kasa wplynela na konto - nie - to kara - stad twoje zdziwko

mamuska miala jazdy z GE money bankiem - zakupy na raty - obsuwa w splacie to 50zl doliczaja - miala tak ze wplata nie doszla w terminie - nastepna wplata byla juz w terminie ale co z tego jak na koncie bylo -50 - i malo smieszne - ale naliczalo kare od..... kary

dlatego wlasnie jesli wplata jest na 15 to robie ja 1 i jest swiety spokoj
    i

Domyślnie

Nie chce mi się twego nawet komentować.
    Tak jak autor postu pisał jest to ordynarne walenie w ......
    Czasami i mi się zdarzy spłacić kartę dzień czy dwa po terminie, ale oprócz odsetek nic więcej nigdy nie było naliczane.
    City to nienajlepszy bank. Co prawda nigdy nie miałem z nimi nic wspólnego i mieć nie będę, a swoje zdanie wyrobiłem sobie na podstawie tego co opowiadała mi pewna znajoma osoba ,która tam pracuje i nie jest zwykłym szeregowym pracownikiem. Włos się jeży.
    Zmieniaj chłopie bank. Teraz już możesz tylko lepiej trafić
    nic...

Domyślnie

ja w multibanku takich problemow nie mam. Nawet jezeli nie splace karty przez miesiac to nie mam z tego zadnych problemow, poprostu dzwoni Pani z banku (po 2 tyg od terminu), wtedy jej mowie ze wtedy i wtedy splace i ona mowie ok. Zadnych problemow. Strasznie mnie zdziwilo, ze trzeba jakies kary placic O_O

Domyślnie

A gdybyś nie zapytał na infolinii to naliczyliby karsko, zabrali 100 zł i nie oddali.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez statler Zobacz posta
    przecież można przed wyjazdem poinformować zakład en. o planowanym braku zużycia. sami się raczej nie domyślą
    Ale Ty wiesz że tak mozna, czy to sobie wymyśliłeś? Bo ja wątpię. Zakład Energ działa tak że nawet jak widzi że masz ewidentnie mniejsze zużycie niż prognozowali, to i tak prognozują na maksymalnym poziomie jaki Ci zarejestrowali a po pół roku zwracaja nadpłatę i dalej to samo. Potrafią ignorować Twoje prośby o nowe, realne prognozy.
    Tu się nie ma czego domyślać, bo ich to nie powinno obchodzić ile ja zużyję prądu. Ile zuzyję tyle zapłacę. A że tak można, świadczy układ z gazownią i wodociągami, gdzie za gaz ZUŻYTY płaci sie co 2 miesiące, a za wodę ZUŻYTĄ co 6 miesięcy.
    Można próbować zgłaszać, ale tak w ogóle co to za pomysł z prognozami na pół roku?
    Ostatnio edytowane przez maki ; 31-12-2010 o 15:21
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Ale Ty wiesz że tak mozna, czy to sobie wymyśliłeś? Bo ja wątpię. Zakład Energ działa tak że nawet jak widzi że masz ewidentnie mniejsze zużycie niż prognozowali, to i tak prognozują na maksymalnym poziomie jaki Ci zarejestrowali a po pół roku zwracaja nadpłatę i dalej to samo. Potrafią ignorować Twoje prośby o nowe, realne prognozy.?
    Matka raz zgłaszała telefonicznie dłuższy wyjazd, bo nie chciała żeby jej przysłali uśredniony rachunek...
    Enea w Szczecinie jakbyś chciał wiedzieć.
    zamiast psioczyć warto czasami się wysilić i sprawdzić samemu

velaskez, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, bank nie zaiwanił twoich 100zł tylko zmniejszył Ci limit kredytowy o wysokość kary, tak? Wcale ich nie bronię, bo ewidentnie dali ciała, ale nie jestem pewny czy do końca zrozumiałem sytuację.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez statler Zobacz posta
    velaskez, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, bank nie zaiwanił twoich 100zł tylko zmniejszył Ci limit kredytowy o wysokość kary, tak? Wcale ich nie bronię, bo ewidentnie dali ciała, ale nie jestem pewny czy do końca zrozumiałem sytuację.
    Nie zmniejszył. Po prostu następna spłata karty będzie powiększona o karną kwotę 100zł a miesiąc później pomniejszona o nią, bo dali ciała. Czyli przez miesiąc dysponują 100zł, które im się nie należą.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

a w jaki sposób spłaciłeś tą ratę i dlaczego przelew nie dotarł na 6- go ???
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów