Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Domyślnie Citibank - porażka.

Moi drodzy, chciałbym was powiadomić, o tym jak Citibank robi ludzi w ****. I szczerze mówiąc, to robię to tylko i wyłącznie informacyjnie. Może ktoś jeszcze się z tym spotkał...

Otóż na początku miesiąca, jak co miesiąc przychodzi czas do spłaty karty kredytowej. I ok. Spłacone zostało 4.12. Deadline był do 7.12, więc luzik, przelew na pewno dojdzie. 7 dowiaduję się, że została naliczona kara w wysokości 100zł, za nie spłacenie karty w terminie. Dzwonię do nich. Co się okazało. Wpłata co prawda wpłynęła i została zaksięgowana, ale 7.12 w południe. A karę naliczyli koło 9 rano. Pytam się, czy można to jakoś cofnąć, bo to jakaś kpina. Pani mówi, że niestety nie - zaksięgowane i basta.
    Pytam, co zamierzają z tym zrobić, bo w styczniu w takim bądź razie będę musiał zapłacić tą 100. Ona mówi, żebym się nie martwił, odejmą mi ją na następnym rachunku, czyli w lutym.

Ktoś się może zapytać, gdzie jest problem. Odebrali 100zł, ale przecież oddadzą. Poza tym, 100zł mnie nie zabije.
    Tylko pomyślmy o tym dobrze. Zapłacę, i bank przez miesiąc ma moją stówę. I może z nią robić co chce. To jest SZTUCZNE NAKRĘCANIE OBROTÓW. I to mnie po prostu wkur*****. Bo jeśli zrobią tak chociaż 1000, albo 10000 klientów to już jest 100tys zł, albo i nawet milion. A może więcej? Kto wie.

Powiadomiłem panią z infolinii Citi, że z oszustami współpracował nie będę.
    Kogoś jeszcze tak zrobili?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Ja się już dawno przyzwyczaiłem do takich praktyk. Takich i wszystkich innych też. Nie wiem jak dużo miałeś wspólnego z bankami i instytucjami finansowymi w ogóle, ale jeśli planujesz mieć do czynienia więcej -- pogódz się z tym, że albo wydasz majątek na prawników, albo się przyzwyczaisz i będziesz lepiej spał.

Oto Polska właśnie.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Zmień bank i dbaj bardziej o terminy. To Twój interes.
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Zmień bank i dbaj bardziej o terminy. To Twój interes.
    Proszę Cię. Spłata weszła 7.12, więc gdzie problem? Co ciekawsze, oni to wiedzą! I nie wierzę, że 'się nie da' zmienić zaksięgowanej kary. Trochę mi żal tej dziewczyny na infolinii...
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Dziwne, bo jesli 7.12 jest terminem to powinno byc teoretycznie do polnocy - ciekawe jaka godzina jest dla nich kluczem - chyba ze chodzi o polnoc ale dla 6.12.
    MZ nikt nie chce Cie robic w balona ale jesli przeszlo "przez system" jako kara to oddadza Ci to przy "najblizszej mozliwej okazji" czyli po najmniejszej linii oporu przy nastepnym rachunku.

Podobna sytuacje mialem w Realu przy rozmowie o cenie (inna na polce i na produkcie) - przeszlo przez system i lipa (pani sie omksnelo) - moglem isc do kasy i kupic ponownie-zeby w systemie gralo (wiecie jak wygladaja kolejki przed swietami).

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

Tak na dobrą sprawę podobnie działają te wszystkie absurdalne "faktury prognozujące". Płaci się za gaz czy prąd prognozy, na koniec okresu rozliczeniowego się okazuje, że się słono przepłaciło, a oni to oddają (a tak naprawdę pomniejszają kolejny rachunek/faktury prognozujące) przy rozpoczęciu kolejnego okresu rozliczeniowego. A co się działo z tymi pieniędzmi przez ten czas? Kto to wie. Może ktoś nieźle na nich zarobił. I tym kimś na pewno nie był ich właściciel (a mógł być).

Nor-mal-ka.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARTINK Zobacz posta
    MZ nikt nie chce Cie robic w balona ale jesli przeszlo "przez system" jako kara to oddadza Ci to przy "najblizszej mozliwej okazji" czyli po najmniejszej linii oporu przy nastepnym rachunku.
    I jesteś jednym z tych, co nie widzą problemu tam gdzie trzeba. Grzeje mnie ta stówa. Mogą nią sobie podetrzeć tyłek. To fakt, że mogą nią bezkarnie przez miesiąc sobie dysponować mnie wkurza. Sztucznie sobie napędzają koniunkturę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Proszę Cię. Spłata weszła 7.12, więc gdzie problem? Co ciekawsze, oni to wiedzą! I nie wierzę, że 'się nie da' zmienić zaksięgowanej kary. Trochę mi żal tej dziewczyny na infolinii...
    System jest system. nawet jak składasz uzasadnioną reklamację od np. wysokości naliczonego rachunku, to i tak rachunek masz obowiązek zapłacić, a reklamacje składasz swoją drogą. I pewnie sam to gdzieś podpisałeś przy akceptacji regulaminu.
    Troche dziwi mnie Twoje zdziwienie. Wcześniej wysyłaj kasę i tyle.
    Twoja czy moja stówa to jest nic. Gorzej jest ze wspomnianymi rachunkami za np. prąd. Przeciez człowiek może wyjechać na pół roku. Z jakiej paki płacić im prognozowane zużycie co miesiąc???? Czy jak idę do sklepu to płace z góry za chleb który zjem albo i nie????
    D800

Domyślnie

Po prostu zmienię bank, bo w żadnym innym nie naliczają kar wcześniej, niż mogą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    I jesteś jednym z tych, co nie widzą problemu tam gdzie trzeba. .
    Ehhh...

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów