Używam Paterson Color Drum do wołania 4x5. Pierwsze próby cz-b wyglądają obiecująco. Tuba rotacyjna wciągająca 4 szitki 4x5 potrzebuje 75ml chemii. Czy 75ml colorteca wystarczy aby wywołać 4 negatywy 4x5?
pozdrawiam
dzerry (też z Gdańska![]()
Szukaj
Używam Paterson Color Drum do wołania 4x5. Pierwsze próby cz-b wyglądają obiecująco. Tuba rotacyjna wciągająca 4 szitki 4x5 potrzebuje 75ml chemii. Czy 75ml colorteca wystarczy aby wywołać 4 negatywy 4x5?
pozdrawiam
dzerry (też z Gdańska![]()
Wydaje mi się, że jesli bw wychodzi jak należy, to i kolor powinien wyjść.
Völkchlor
Nie przypominam sobie, żeby w instrukcji Colorteka były podane jakieś ograniczenia.
Pozdrawiam,
Marcin
tu jest instrukcja jak by co: https://picasaweb.google.com/1137466...CPvN673568jGNA
Völkchlor
Czy ktoś z Was może mi polecić koreks do wołania 120tek. Do tej pory wszystko wołałem w krokusie ale tam wchodzi 650ml na raz :/ myślałem nad czymś bardziej ekonomicznym.
i co ja mam tu napisać?
JOBO 1520 - 240ml rotacyjnie.
JOBO 2520 - 270ml rotacyjnie.
Jakiś czas temu też się zastanawiałem nad wyborem koreksu - poszukaj kilka stron wcześniej. Zasadniczo, jeśli nie planujesz wołania większych formatów, bierz 1520 i będziesz zadowolony. Komplet z jedną szpulą kosztuje 160zł w czarno-białych, ale jest wart tych pieniędzy w porównaniu z takim Kaiserem za 99.
Ostatnio edytowane przez sorevell ; 23-05-2012 o 13:46
Pozdrawiam,
Marcin
Przy czym rotacyjnie nie oznacza ze musisz miec procesor, mozna turlać po stole![]()
Völkchlor
A no racja, to wątek o C41 - czyli u mnie w zlewie![]()
Völkchlor
Skontaktuj się z nami